Monoculaire Nachtkijkers; Een Nachtkijker is een soort verrekijker en geeft u de mogelijkheid om 's avonds en 's nachts te kunnen zien. Het restlicht van bijvoorbeeld de sterren en de maan aanwezig is, wordt versterkt en op een scherm weergegeven. Daarom worden ze ook wel restlichtversterkers genoemd. Wanneer er helemaal geen restlicht aanwezig is, bijvorrbeeld in complete duisternis, wordt er gebruik gemaakt van de ingebouwde infrarood verlichting of IR lamp.
 

Voordeel Monoculaire Nachtkijkers (met één oog)

De Monoculaire Nachtkijker is een nachtkijker met één oculair waardoor u dus met één oog kijkt. Het voordeel van slechts een oculair, is dat hij goedkoper en lichter is en daarmee sneller zal worden meergenomen voor onderweg. Wil u meer weten over nachtkijkers? Kijk dan eens op onze adviespagina naar de pagina "Hoe werkt een nachtkijker?"
 

Welke Nachtkijker kies ik?

Bij de keuze van nachtkijkers moet u zich afvragen hoeveel detail u wilt gaan zien en tot welke afstand u wilt kunnen kijken in het donker. Hoe groter het detectie-bereik van de nachtkijker is, hoe duurder de nachtkijker wordt. De keuze is afhankelijk van waar u de nachtkijker voor gaat gebruiken en met welk doel u de kijker wilt aanschaffen. Wilt u de nachtkijker bijvoorbeeld gaan gebruiken om te kijken in de tuin die 200 meter diep is, dan hoeft u geen nachtkijker te kopen met een detectie-afstand van 500 meter. Het prijsverschil tussen beide kijkers kan namelijk al snel een paar honderd euro zijn.
Wilt u advies in de juiste keuze voor u? Neem dan gerust contact met ons op via onze Chat service rechts onderaan deze pagina.

Voor alle anologe nachtkijkers geldt de dual-use verordening. Voor het uitvoeren, wederuitvoeren of overdragen van deze goederen naar landen buiten de EU heeft u een vergunning nodig. Voor de digitale nachtkijkers en accessoires geldt dit niet.

Bezig met laden...