In deze rubriek vindt u 11mm Dovetail rail montages en montageringen van Leapers UTG, Konus en Sportsmatch montages, die passen op een 11mm dovetail rail (9-11mm). De montage of montagering is er in diverse verschillende maten en hoogtes. Zo zijn er kijkermontages voor een richtkijker met 25,4 mm, 30mm buis diameter en 34 mm buisdikte. Daarnaast zijn de ringen verkrijgbaar in verschillende hoogtes bijvoorbeeld laag, medium en hoog en extra hoog.
LET OP: Onderstaande 9/11mm montages passen niet op een picatinny of weaver rail. Zie hiervoor de categorie: Picatinny rail montageringen en montages
 

Sportsmatch 11mm Dovetail rail montages en montageringen

Sportsmatch richtlkijker montages zijn kwaliteit 1-delige en 2-delige montageringen 11mm, die zeer geschikt zijn voor jachtgeweren, luchtbuksen en veerbuksen. Ze worden met de modernste technieken gemaakt in Engeland. Dit garandeert juiste uitlijning en een zeer betrouwbare grip op uw geweer en richtkijker, ook bij grote terugslag. Zo heeft u altijd de hoogste precisie voor de meest nauwkeurige schoten. Er zijn géén beperkingen voor wat betreft het caliber bij gebruik van onderstaande ringen en montages!
 

Hoogte van 11mm Dovetail rail montages berekenen

De hoogte van de montages en montage ringen wordt berekend vanaf de bovenkant van de 11mm rail tot aan het midden van de richtkijkerbuis. U plaatst de richtkijker het beste zo dicht mogelijk bij de rail. Om de ringhoogte te bepalen, neemt u de omtrek van de objectief lens en deelt deze door 2. Zo heeft u de minimale afstand tot de rail en neemt daar enkele millimeters ruimte bij. Hou rekening met de iron sights, dikte van flip caps, geluisdemper of andere dingen die in de weg kunnen zitten van de mount. Als de loop lager ligt dan de rail, kunt u ook iets lagere ringen nemen.
 

Passende Montage of montagering zoeken

Mocht u extra hulp nodig hebben bij het kiezen van passende 11mm Dovetail rail montages en montageringen bij uw richtkijker en geweer of luchtbuks, neem dan gerust contact met ons op via de Chat (rechts onderaan de webshop) of ons contactformulier.
Bezig met laden...

Aanbevolen torque specs voor Sportsmatch montages

Als allereerste is het belangrijk om de handleiding en specificaties bij de richtkijker goed te lezen. Bij alle Vortex richtkijkers kunt u de aanbevolen torque specificaties terug vinden in de handleiding. Deze instelling zijn altijd de juiste en kunt u het beste aanhouden. Mocht u geen handleiding hebben van de richtkijker en niet weten hoeveel u de schroeven van de sportmatch montages moet aandraaien, dan kunt u onderstaande specs aanhouden.
 

Hoeveel moet ik de schroeven van Sportsmatch montages aandraaien?

  • Ring-schroeven (4 mm draad diameter) – 30 in/lbs.
  • Dovetail klem schroeven met 4 mm doorsnede - 42 in/lbs.
  • Dovetail klem schroeven met 5 mm draad diameter - 66 in/lbs.
  • Rail klem op Picatinny / Weaver richtkijker montages - 40 in/lbs.

Als gevolg van de vele variabelen, zijn deze cijfers slechts een indicatie en kunnen ze alleen gebruikt worden als gids. In extreme gevallen zullen op sommige zware terugslag geweren, hogere torque specs moeten worden toegepast (alleen op de klem schroeven van de Dovetail). Om beschadiging van de schroeven op uw richtkijker montage te voorkomen, is het goed om alleen de bijgeleverde inbussleutel of een geschikt momentsleutel of torque wrench te gebruiken.
 

Hoe verwijder ik de stop pin van mijn Sportsmatch montage?

De gemakkelijkste manier is om allereerst de Dovetail-klem te verwijderen en vervolgens de stop pin met een tang te verwijderen zoals onderstaande afbeelding laat zien. Uiteindelijk kan de stoppin zorgvuldig eruit getikt worden benut met behulp van een geschikte drift.


Hoe verwijder ik de stop pin van mijn Sportsmatch montage?
 

Hoe monteer ik richtkijker-montages en ringen van Sportsmatch op een richtkijker?

Bekijk hiervoor onderstaande video met uitleg;