Tijdens het jagen wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van jacht verrekijkers. Er zijn zelfs jagers die beweren dat er zonder een goede verrekijker niet gejaagd kan worden en dat deze dus net zo belangrijk is als hun geweer en richtkijker. Tijdens de jacht wordt een verrekijker vooral gebruikt om de omgeving te doorzoeken en om een eventueel prooi te vinden. Ook kan met een verrekijker eventueel het geslacht van een dier bepaald worden. Dit is van belang wanneer er geschoten dient te worden op een bepaald geslacht van een dier om overpopulatie tegen te gaan. Het is echter wel belangrijk dat de jacht verrekijker tegen een stootje kan. het komt namelijk nogal eens voor dat de verrekijker tijdens de jacht ergens tegenaan stoot of ten val komt (bijvoorbeeld uit de hoogzit). Daarom is de bouwkwaliteit van de verrekijker een belangrijk punt voor een jachtkijker. Deze verrekijkers zijn uiteraard ook geschikt voor natuurliefhebbers en reizigers.
 

Vergroting van jacht verrekijkers voor wild spotten

Een jacht verrekijker voor wild spotten met een vergroting van 8 à 10 maal is normaal gesproken geschikt voor de meeste jagers. Als u alleen overdag wilt jagen, dan kunt u kiezen voor een verrekijker met een objectiefmaat van 42mm. Wilt u alleen jagen tijdens de zonsopkomst of schemer, dan kunt u het beste kiezen voor een verrekijker met een objectiefmaat van 50 of 56mm. Het nadeel van een verrekijker van een hogere objectiefmaat is dat deze vaak iets groter en zwaarder zijn dan de gemiddelde verrekijker.
 

Kwaliteit van Jachtkijkers

Tijdens de jacht kan het regenen. Vandaar dat het belangrijk is dat u kiest voor jacht verrekijkers met stikstof-vulling. Deze zijn waterdicht en kunnen prima tegen een bui. Tevens is het voor jagers heel belangrijk om het schemergetal en de uittredepupil van een verrekijker in de gaten te houden. Onderstaand vindt u jacht verrekijkers die zeer geschikt zijn voor gebruik tijdens de jacht. Tevens zijn deze verrekijkers geschikt voor Boswandelingen, Vogels spotten, Watersport. Reizen, Concerten, en Insecten/Vlinders.
Bezig met laden...