In deze rubriek vindt u 13mm Dovetail rail montageringen van Sportsmatch, die passen op 13mm brede dovetail rails. Deze rails meten ongeveer 13,5mm zijn op het breedste punt. Deze montagering is er in diverse verschillende maten en hoogtes. Zo zijn er kijkermontages voor een richtkijker met 25,4 mm buis diameter en 30 mm buisdikte. Daarnaast zijn de ringen verkrijgbaar in verschillende hoogtes bijvoorbeeld medium, hoog en extra hoog.
LET OP: Onderstaande 13mm montages passen niet op een picatinny of weaver rail. Zie hiervoor de categorie: Picatinny rail montageringen en montages

Sportsmatch 13mm Dovetail rail montageringen

Sportsmatch richtlkijker montages zijn kwaliteit 2-delige montageringen 13mm, die zeer geschikt zijn voor luchtbuksen zoals; BSA luchtbuksen, CZ452 American, en vroege modellen Weihrauch HW35. Deze montageringen worden met de modernste technieken gemaakt in Engeland. Dit garandeert juiste uitlijning en een zeer betrouwbare grip op uw geweer en richtkijker, ook bij grote terugslag. Zo heeft u altijd de hoogste precisie voor de meest nauwkeurige schoten. Er zijn géén beperkingen voor wat betreft het caliber bij gebruik van onderstaande ringen en montages!

Hoogte van 13mm Dovetail rail montageringen berekenen

De hoogte van de montages en montage ringen wordt berekend vanaf de bovenkant van de rail tot aan het midden van de richtkijkerbuis. U plaatst de richtkijker het beste zo dicht mogelijk bij de rail. Om de ringhoogte te bepalen, neemt u de omtrek van de objectief lens en deelt deze door 2. Zo heeft u de minimale afstand tot de rail en neemt daar enkele millimeters ruimte bij. Hou rekening met de dikte van flip caps, iron sights, geluisdemper of andere dingen die in de weg kunnen zitten van de mount. Als de loop lager ligt dan de rail, kunt u ook iets lagere ringen nemen.

Passende Montage of montagering zoeken

Mocht u extra hulp nodig hebben bij het kiezen van een passende 15mm of 17mm montage bij uw richtkijker en geweer of luchtbuks, neem dan gerust contact met ons op via de Chat (rechts onderaan de webshop) of ons contactformulier.
Bezig met laden...