Rusan Picatinny rails zijn met uiterste precisie uit een stuk staal gevreesd met de hoogste toleranties. De Rusan picatinny rail is dan ook de perfect basis voor elke type picatinny stijl montage op uw geweer. Tot de jaren ’90 hadden veel wapenfabrikanten hun eigen montages in verschillende afmetingen. Het vinden van bijpassende montageringen en mounts was niet eenvoudig. Dat zag ook het Amerikaanse leger en zij ontwikkelde daarom de Picatinny standaard. Dit systeem is niet alleen 100% nauwkeurig, maar ook zeer veelzijdig en toch universeel.
 

Rusan Picatinny rails zijn de beste en meest universele base voor uw wapen

Het vinden van bijpassende montageoplossingen voor uw wapen is hiermee zeer eenvoudig geworden, aangezien het aanbod van montages voor de Picatinny rail zeer groot is. Rusan Picatinny rails geven u de mogelijkheid om er vrijwel elke optiek op te monteren zoals; richtkijkers, red dot sights, nachtrichtkijkers en warmtebeeld richtkijkers. Deze kijkers worden namelijk bijna altijd geleverd inclusief een montage voor de picatinny rail. De Rusan Picatinny rails zijn dan ook de beste en meest universele base voor uw wapen!
 

Past een Rusan zwenkmontage op EAW voetjes?

Ja, De Rusan zwenkmontages passen perfect op EAW voetjes. Ze hebben de zelfde afmetingen. U dient er wel rekening mee te houden dat als u de EAW montage vaak gebruikt heeft, er een beetje speling op de montage kan komen. Door vaak monteren en demonteren kan een montage namelijk iets slijten. Als u dan op die oude voetjes van uw EAW montage een geheel nieuwe Rusan zwenkmontage plaatst, dan kan het zijn dat deze niet meer voor 100% past. U heeft dan echter de mogelijkheid om er nieuwe voetjes bij te bestellen, waardoor uw montage weer voor 100% betrouwbaar zal zijn. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden of Chat met ons rechts onderaan deze webshop.
 

Rusan Picatinny rails voor vele type geweren en wapens

Deze Rusan Picatinny rails zijn voor vele type geweren en wapens beschikbaar waaronder; Baikal, Brno, Benelli, Browning, Remington, Marlin, Zastava, Mauser, Steyr, Tikka T3, CZ, Roessler, Howa, H&K SLB, Weatherby, Sauer, Sako, Sabatti, Anschütz, Ruger American en Winchester. We gaan deze modellen allemaal toevoegen aan onze webshop. Deze zijn echter nu al allemaal te bestellen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden via contact of de Chat rechts onderaan deze pagina.

Bezig met laden...

Het ontstaan van de Picatinny rail standaard

Tot eind jaren '90 was er geen echte montagestandaard die internationaal hetzelfde was. Veel fabrikanten hadden hun eigen montageoplossing en velen gebruikten de 2-delige Weaver-rail als montageoplossing voor hun geweren. Omdat de rails in sommige gevallen niet 100% in lijn waren, stond er na montage wat spanning op de optiek. Dit leidde tot storingen en interne schade aan de optiek. Later kwamen de fabrikanten met een ontwerp uit één stuk, waardoor deze fouten werden verwijderd.
 

Gestandaardiseerd op de Picatinny-rail of Mil-STD-1913

Omdat het Amerikaanse leger niet tevreden was met de producten die al op de markt waren, hebben ze een team samengesteld dat een betere montageoplossing voor alle soorten optiek en accessoires zou moeten ontwikkelen. Na het meten van veel Weaver rails kwamen ze met een tekening met gemiddelde afmetingen. Na het meten van veel Weaver rails kwamen ze met een tekening met gemiddelde afmetingen. Na de productie van de eerste rail werd deze verscheept naar Rock Island Arsenal, het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger, waar de rail in 1995 werd gestandaardiseerd op de Picatinny-rail of Mil-STD-1913.
 

Verbeterde versie van de Picatinny rail

In 2009 werd een verbeterde versie van de Picatinny rail ontworpen met de naam STANAG 4694 NATO-accessoirerail, die achterwaarts compatibel is met de oudere MIL-STD-1913-rail die in 1995 is ontworpen. Dit is de rail die we nu kennen en deze is ontworpen in samenwerking met wapenspecialisten zoals Aimpoint, Beretta, Colt-vuurwapens, FN Herstal en Heckler & Koch. Dit type rail heeft een betere herhaalbaarheid dan het oudere ontwerp, aangezien de bevestigingen op de rail op 3 oppervlakken klemmen, en niet 4 zoals op het oudere ontwerp. Bij het oudere ontwerp werden alle 4 oppervlakken van 45 graden gebruikt voor montage, en bij het nieuwere ontwerp alleen het grote bovenoppervlak en de 2 oppervlakken van 45 graden aan de onderkant van de rail.