Warmtebeeldkijkers zijn bijzonder geschikt voor gebruik tijdens de jacht, aangezien ze geen restlicht nodig om een kraak helder beeld te produceren. Het is met deze warmtebeeldkijker zelfs mogelijk om te kijken door lichte mist, rook en bijna alle andere weersomstandigheden. Al onze wamtekijkers zijn licht, klein en handig en kunnen gemakkelijk in een jaszak worden meegenomen. Bij ons kunt u terecht voor Flir, AGM, Dipol en Lahoux warmtecamera's.
Heeft u vragen? Chat dan met ons rechts onderaan deze webshop. Wij helpen u graag verder met professioneel advies!

Voor alle warmtebeeldcamera's geldt de dual-use verordening. Voor het uitvoeren, wederuitvoeren of overdragen van deze goederen naar landen buiten de EU heeft u een vergunning nodig.

 

Warmtebeeldkijkers versus Nachtkijkers

Het voordeel ten opzichte van nachtkijkers is, dat u met warmtekijkers ook gemakkelijk ziet of iets of iemand zich in de bossen bevindt. Ook geeft het u de mogelijkheid om bijvoorbeeld warmte sporen te zien, denk aan zojuist weg gereden auto, welke warmte afgeeft. Er is totaal geen licht nodig om duidelijk beeld te zien met een warmtebeeldcamera. Ze produceren altijd een scherp beeld, zelfs tijdens de donkerste nachten. Hierdoor zijn onderstaande Lahoux en Flir warmtebeeldcamera's uitermate geschikt voor de jager, handhaver en natuurliefhebber.
 

Lahoux Warmtebeeldkijkers

Onze Lahoux Warmtebeeldkijkers zijn afkomstig van Lahoux Optics welke is opgericht in 1992. Zij houden zich bezig met nachtzicht in de breedste zin van het woord. Lahoux Optics is een fabrikant van hoogwaardige nachtzichtapparaten met beeldversterkerbuizen en produceren hun eigen warmtebeeldcamera's. Een Nederlands familiebedrijf en fabrikant van nachtzichtapparaten met beeldversterkerbuizen (ook bekend als restlichtversterkers) van Photonis (voorheen DEP).
 

Flir Warmtebeeldcameras

De Flir Scout warmtebeeldcamera is al vele jaren een van de bekenste warmtebeeldkijkers op de markt. Daarnaast heeft Flir nu een geheel nieuwe lijn warmtekijkers ontwikkeld onder de naar Flir Scion en Flir Breach. Flir is wereldwijd leider in design, ontwikkeling en fabrikage van warmtebeeld en infrarood camera's. Ze bouwen meer dan innovatieve technologieën; Flir streeft naar een duurzamere, efficiëntere en veiligere toekomst door de menselijke perceptie te verbeteren door middel van de beste intelligente beeldvormings- en detectieoplossingen in haar klasse.





Bezig met laden...

12 µm versus 17 µm of Micron

De micrometer is een gebruikelijke meeteenheid voor golflengten van infrarode straling. Net als CMOS-beeldsensoren hebben IRFPA's ook de trend gevolgd om de pixelgrootte te verkleinen om de kosten te verlagen en de optische resolutie te verhogen. Voor op microbolometer gebaseerde ongekoelde IRFPA is de pixelafstand teruggebracht van 35 µm pixelafstand tien jaar geleden via 25 µm en 17 µm tot 12 µm.

Wat de beeldresolutie aangaat heb je op de Europese markt de 640 en 384 pixel resoluties. Op de Amerikaanse markt zijn dat de 640 en 320 pixel buizen. Hoe hoger dat nummer, des te meer resolutie u heeft. 640 t.o.v. 384 heeft bijna 4x meer pixels in het beeld dan de 384 buis en 4x meer dan de 320 pixel buis. Met de zelfde lens en dezelfde micron buis, zal een 640 pixel unit naast de hogere resolutie een veel groter gezichtsveld hebben dan een 320 pixel unit.

Voor wat betreft de microns van een warmtebeeldcamera; Een lagere micron kijker, bijvoorbeeld 12 µm, kan een kleinere lens gebruiken om dezelfde vergroting van het beeld te verkrijgen. En heeft de 12 µm unit een beter beeld dan de 17 µm? Nee, niet echt als je het alleen vergelijkt met de sensor. De 12 micron sensor is kleiner dan de 17 micron sensor en veel kleiner dan de oudere 35 micron sensoren in oudere units die jaren geleden gemaakt werden. Hoe groter de sensor, hoe meer informatie en licht er binnen komt in de kijker aangezien het oppervlak van de sensor veel groter is. Het beeld zal dan ook meer detail bevatten als alle overige specificatie het zelfde zouden zijn.

Nadeel van de oudere micron sensors was echter dat ze ook een hele grote lens hadden en daarmee waren ze niet alleen veel groter, soms wel 2x zo groot, maar ook veel duurder om te maken. Het beeld wordt vertaald door de sensor en deze is veel groter in een 35 µm dan in een 12 µm sensor. Meer duur Germanium sensor materiaal betekent ook een veel hogere prijs voor de unit. De fabrikanten hebben dan ook veel research gedaan om de warmtebeeldkijkers kleiner, lichter en feitelijk ook sneller te maken en goedkoper, wat zeker ook een groot voordeel is voor u als klant. Ook de firmware is verbeterd.

De op 12 micron gebaseerde oplossing bouwt voort op onze decennialange geschiedenis van het voorzien van geavanceerde warmtebeeldproducten voor speciale operaties en tactische klanten. Onze 12-micron-technologie stelt gebruikers in staat om bedreigingen te detecteren, herkennen en identificeren in alle weers- en zichtbaarheidsomstandigheden, dag en nacht, en biedt de mogelijkheid om het doelgebied gelijktijdig te observeren door mist, rook, stof en waas om superieur situationeel bewustzijn te bieden. De 12 µm units zullen tevens een aanvulling vormen op bestaande dagzichtsystemen. Deze veelzijdigheid stelt gebruikers in staat om snel van dag- naar nachtzicht te gaan zonder onderbreking van de missie. Uiteindelijk zal de 12-micron-technologie dan ook geïntegreerd worden in onze volledige lijn van thermische richtkijkers, verrekijkers en wapenvizieren.

 

Video Lahoux Optics BV