In deze categorie vindt u Picatinny montageringen en montages van Sportsmatch, Leupold, Konus en Vortex, die passen op een picatinny rail. De montage of montagering is er in diverse verschillende maten en hoogtes. Zo zijn er kijkermontages voor een richtkijker met 25,4 mm buis diameter, 30 mm buisdikte, 34 mm richtkijkerbuis en in 35 mm. Daarnaast zijn de ringen verkrijgbaar in verschillende hoogtes bijvoorbeeld laag, medium, hoog en extra hoog. De maat die tussen 2 haakjes staat bijv. (19mm) is de montagehoogte, gemeten van het midden van de richtkijker tot aan de bovenkant van uw weaver of picatinny rail.
LET OP: Onderstaande montages passen niet op een 11mm dovetail rail. Zie hiervoor de categorie: 11mm Dovetail rail montages en montageringen
 

Montagehoogte van Picatinny rail montageringen en montages berekenen

De hoogte van de montages en montage ringen wordt berekend vanaf de bovenkant van de rail tot aan het midden van de richtkijkerbuis. U plaatst de richtkijker het beste zo dicht mogelijk bij de rail. Hou rekening met de iron sights of geluisdemper, mochten die in de weg zitten. Als de loop lager ligt dan de rail, kunt u ook iets lagere ringen nemen.
 

Passende Montage of montagering zoeken

Onderaan elke omschrijving van een richtkijker vindt u de passende montages voor die betreffende kijker in de "Gerelateerde producten". Hier staan echter niet alle mogelijke montages bij. Mocht u extra hulp nodig hebben bij het kiezen van een passende montage bij uw richtkijker en geweer of wapen, neem dan gerust contact met ons op via de Chat (rechts onderaan de webshop) of ons contactformulier.
Bezig met laden...

Welke Weaver of Picatinny montageringen en montages kan ik het beste kiezen voor mijn type wapen of AR-geweer?


Ryan Munckhof geeft antwoord op deze veel gestelde vraag over passende montages montageringen en Cantilever montages voor diverse type AR-wapens en andere geweren in onderstaande Live Vortex video: "How to Select Riflescope Rings and Mounts".


Bron: https://youtu.be/9taVV5Evl38