In deze rubriek vindt u 15mm en 17mm Dovetail rail montageringen van Sportsmatch, die passen op 15mm en 17mm dovetail rails. Deze montagering is er in diverse verschillende maten en hoogtes. Zo zijn er kijkermontages voor een richtkijker met 25,4 mm buis diameter en 30 mm buisdikte. Daarnaast zijn de ringen verkrijgbaar in verschillende hoogtes bijvoorbeeld laag, medium en hoog.
LET OP: Onderstaande 15/17mm montages passen niet op een picatinny of weaver rail. Zie hiervoor de categorie: Picatinny rail montageringen en montages
 

Sportsmatch 15mm/17mm Dovetail rail montageringen

Sportsmatch richtlkijker montages zijn kwaliteit 2-delige montageringen 15mm - 17mm, die zeer geschikt zijn voor jachtgeweren, luchtbuksen en veerbuksen zoals; Tikka T3 / CZ / BSA / Parker Hale Centerfire etc. Ze passen op Tikka T3 15mm dovetails (deze zijn ongeveer 17mm op het breedste punt) en op CZ527, Brno en Fox. Tevens geschikt voor 17mm dovetails (deze zijn ongeveer 19mm op het breedste punt) van CZ550, CZ557, ZKK600/601/602 etc., BSA Monarch / Majestic etc centrefire geweren en Parker Hale bases. Deze montageringen worden met de modernste technieken gemaakt in Engeland. Dit garandeert juiste uitlijning en een zeer betrouwbare grip op uw geweer en richtkijker, ook bij grote terugslag. Zo heeft u altijd de hoogste precisie voor de meest nauwkeurige schoten. Er zijn géén beperkingen voor wat betreft het caliber bij gebruik van onderstaande ringen en montages!
 

Hoogte van 15mm/17mm Dovetail rail montageringen berekenen

De hoogte van de montages en montage ringen wordt berekend vanaf de bovenkant van de rail tot aan het midden van de richtkijkerbuis. U plaatst de richtkijker het beste zo dicht mogelijk bij de rail. Om de ringhoogte te bepalen, neemt u de omtrek van de objectief lens en deelt deze door 2. Zo heeft u de minimale afstand tot de rail en neemt daar enkele millimeters ruimte bij. Hou rekening met de dikte van flip caps, iron sights, geluisdemper of andere dingen die in de weg kunnen zitten van de mount. Als de loop lager ligt dan de rail, kunt u ook iets lagere ringen nemen.
 

Passende Montage of montagering zoeken

Mocht u extra hulp nodig hebben bij het kiezen van een passende 15mm of 17mm montage bij uw richtkijker en geweer of luchtbuks, neem dan gerust contact met ons op via de Chat (rechts onderaan de webshop) of ons contactformulier.
Bezig met laden...

Aanbevolen torque specs voor Sportsmatch montages

Hoeveel moet ik de schroeven van Sportsmatch montages aandraaien?

  • Ring-schroeven (4 mm draad diameter) – 30 in/lbs.
  • Dovetail klem schroeven met 4 mm doorsnede - 42 in/lbs.
  • Dovetail klem schroeven met 5 mm draad diameter - 66 in/lbs.
  • Rail klem op Picatinny / Weaver richtkijker montages - 40 in/lbs.

Als gevolg van de vele variabelen, zijn deze cijfers slechts een indicatie en kunnen ze alleen gebruikt worden als gids. In extreme gevallen zullen op sommige zware terugslag geweren, hogere torque specs moeten worden toegepast (alleen op de klem schroeven van de Dovetail). Om beschadiging van de schroeven op uw richtkijker montage te voorkomen, is het goed om alleen de bijgeleverde inbussleutel of een geschikt momentsleutel te gebruiken.
 

Hoe verwijder ik de stop pin van mijn Sportsmatch montage?

De gemakkelijkste manier is om allereerst de Dovetail-klem te verwijderen en vervolgens de stop pin met een tang te verwijderen zoals onderstaande afbeelding laat zien. Uiteindelijk kan de stoppin zorgvuldig eruit getikt worden benut met behulp van een geschikte drift.


Hoe verwijder ik de stop pin van mijn Sportsmatch montage?
 

Hoe monteer ik richtkijker-montages en ringen van Sportsmatch op een richtkijker?

Bekijk hiervoor onderstaande video met uitleg;