Pistool red dot richtkijkers zijn red dots of reflex sight die perfect te gebruiken zijn voor handwapens en pistolen. In deze categorie vindt u de meest geschikte red dots voor uw pistool, handwapen of AR-pistool. Tevens hebben we pistool richtkijkers van Leupold. Ze kunnen de grote terugslag aan. In de gerelateerde producten onderaan de beschrijving van iedere red dot staan passende pistool mounts. Zie ook deze categorie Pistool red dot montages en EGW pistool montages.
 

Passende pistool montages voor nagenoeg alle pistolen

Voor de Sightmark, Konus en Vortex Venom kunnen de Sightmark Mini Shot mounts gebruikt worden. De Vortex Razor en Leupold Deltapoint red dots hebben hun eigen unieke montage plaatjes. Deze passen dus ook niet op andere red dot richtkijkers. Op de Sight Mount Picatinny montage rails passen alle onderstaande red dots. Onze Pistool montages zijn o.a. geschikt voor Beretta, 1911, CZ75, FN, Sig Sauer, Glock, Springfield, Smith & Wesson, HK, Kimber, Ruger American en Marlin 336. Staat uw merk er niet bij? Chat dan met ons rechts onderaan deze webshop.
 

Welke pistool red dot kan ik het beste kiezen?

Dat is uiteraard afhankelijk van uw budget. We hebben low budget red dot richtkijkers voor minder dan € 100,-. Daarnaast kwalitatief zeer goede red dots in de hogere prijsklasse. Het verschil zit met name in de kwaliteit van het glas en de coatings die gebruikt zijn. Bij de goedkope pistool red dots kan het zijn dat de dot niet perfect rond is. Tevens is het gezichtsveld bij de goedkopere red dots kleiner. De duurdere pistool red dot richtkijkers zoals de Vortex Razor en Leupold Deltapoint hebben meer instel-mogelijkheden voor hoogte en breedte. Tevens hebben ze coatings op de lenzen tegen krassen, olie en vuil. Deze zijn dus duurzamer en geven een helderder en scherper beeld.

Bezig met laden...

Welke Dot grootte kies ik voor mijn pistool red dot richtkijker?

Over het algemeen kiezen de meeste pistool-schutters het liefste voor de grotere 6 MOA dot, aangezien je daar snel mee op doel kunt richten. Zeker op de kortere afstanden is dit de beste keuze. Nadeel van een grote dot is dat de stip het doel op grotere afstanden kan bedekken. Mocht u op grotere afstanden willen gaan schieten met uw pistool, dan kunt u wellicht beter kiezen voor de kleinere 2 of 3 MOA dot grootte.