Of u nu een jager of sportschutter bent, er komt een tijd dat u iets verder wil kunnen schieten dan normale richtkijkers toelaten. Het plezier en de uitdaging van het nemen van een lange afstand schot op honderden of zelfs duizenden meters, is moeilijk te omschrijven. Het is denk ik wel een stap die elke schutters in haar of zijn carrière toch eens moet nemen. Bent u klaar voor deze grote stap, dan helpen we graag met onderstaand overzicht van onze beste lange afstand richtkijkers.
 

Belangrijkste kenmerken van lange afstand richtkijkers

Om op lange afstanden te kunnen schieten, moet uw richtkijker aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze richtkijker moet een minimale vergroting van 10x hebben. Heel belangrijk is goede optiek en glaskwaliteit met parallax focus. Een vertelbaar objectief is ook mogelijk, maar minder gebruiksvriendelijk dan side parralax. Tot slot zijn verstelbare turrets en een BDC (Bullet Drop Compensating) dradenkruis een must. Al het andere is extra zoals bijvoorbeeld een verlicht dradenkruis. De onderstaande richtkijkers voldoen aan al deze eisen, dus daarmee bent u verzekerd dat u - keer op keer - nauwkeurige schoten kunt lossen op grote afstanden.
 

Beste keuze in Konus, Vortex en Leupold lange afstand richtkijkers

Zoekt u een low budget long range scope, dan is Konus een zeer goed alternatief met goed glas en voor zeer gunstige prijzen. Ook Vortex heeft enkele zeer gunstig geprijsde lange afstand richtkijkers in de series; Crossfire II en Diamonback Tactical FFP. Wilt u de lat wat hoger leggen, dan kunt u beter kijken naar onze Vortex en Leupold richtkijkers vanaf € 699. Voor de veeleisende jager en sportschutter is er de high end lange afstand richtkijker, voorzien van het paarse Pro label. Met deze lange afstand richtkijkers bent u verzekerd van de beste kwaliteit en meest nauwkeurige precisie voor uw lange afstandsschot.
 

Extra informatie over lange afstand richtkijkers

Wilt u meer weten over wat lange afstand richtkijkers of long range scopes zijn en waar u op moet letten bij de aankoop van zo'n richtkijker? Lees dan dit blog met de beste long range scopes van 2019 voor meer informatie en reviews over diverse richtkijkers die in deze categorie staan.

Bezig met laden...