Vortex Diamondback Tactical 6-24x50 FFP Richtkijker, EBR-2C Dradenkruis (MRAD)

 

Standaard levertijd

1 dag

€ 529,00
Prijs per stuk

Voorraad : 16

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De Vortex Diamondback Tactical 6-24×50 FFP richtkijker in MRAD is een geweldig presterende scope en geheel nieuw in het assortiment van Vortex. Een tactische richtkijker voor wie op zoek is naar een kijker voor het lange afstand schieten of om hun jacht afstanden te verlengen tot maar liefst 1.200 meter. Deze Diamondback Tactical 6-24×50 FFP richtkijker heeft de juiste mix van eigenschappen om een doeltreffende tool te zijn voor berekening van uw aanpassingen. Deze scope geeft de veeleisende jager en sportschutter de precisie die u nodig heeft om uw doel na te streven. En dat in een prijsklasse onder de € 500,- zodat veel schietliefhebbers het zich kunnen veroorloven.
 

Vortex Diamondback Tactical 6-24x50 FFP richtkijker in MRAD

Deze 6-24x50mm-richtkijker, heeft een 6 keer vergroting en biedt tal van functies die u van een moderne richtkijker verwacht. Hij is voorzien van multicoated glazen, is gasgevuld, in dit geval met stikstof, schokbestendig, waterdicht, nevelvrij en stof dicht. Gemaakt uit één deel van een robuuste aluminiumlegering die ook in de vliegtuigbouw gebruikt wordt. Hiermee weerstaat hij ook gemakkelijk de grote terugslag van zware vuurwapens.
 

Eigenschappen van deze First Focal Plane richtkijker

Normaal gesproken zijn First Focal Plane richtkijkers duur. In een FFP-dradenkruis vergroot en verkleint het dradenkruis als je in- of uitzoomt met de richtkijker. De lenzen die gebruikt worden en mechanische onderdelen zorgen ervoor dat het dradenkruis er groter en kleiner uitziet, maar toch gekalibreerde afstanden behoudt. Dit zorgt ervoor dat deze FFP-scopes een stuk duurder zijn dan Second Focal plane tegenhangers. Voor schutters die schieten op long-range en zeer lange afstanden, is deze richtkijker de “Holy Grail” en elke cent waard! Zelfs voor degene die niet op heel grote afstanden schieten, bijvoorbeeld in een bereik van 400 tot 600 meter, heeft een FFP-richtkijker grote veelzijdigheid en meerwaarde door de koppeling van de subtensions met de parallax aanpassing, om zo een geïmproviseerde meetzoeker te maken van uw richtkijker. De subtentions in het dradenkruis (de grootte van het dradenkruis in relatie tot het doel) blijven zo altijd constant, ongeacht de vergrotingsfactor die u kiest.
 

Betaalbare FFP langeafstand richtkijker

Vortex nam de uitdaging aan om een FFP langeafstand richtkijker beschikbaar te maken voor elke schutter en dat voor minder dan € 500,-, welke verwerkt is in hun Diamondback Tactical lijn voor de scherpschutter. Dat hiermee zelfs afstanden behaald kunnen worden tot 1200 meter kunt u in onderstaande video bekijken:


 

Wat de Diamondback Tactical 6-24x50 FFP echt onderscheidt

Wat de Diamondback Tactical 6-24x50 FFP echt onderscheidt, los van het FFP dradenkruis, zijn de laag-profiel snel aanpasbare tactische turrets voor snelle aanpassing van hoogte en breedte, zonder dat u kapjes moet verwijderen of gereedschap nodig heeft. De turrets kunnen snel gereset worden op 0 door het gebruik van een munt of schroevendraaier. Bijna vijf rotaties van aanpassing (19 MRAD) geven u voldoende ruimte voor grote afstanden van uw geweer in 0.1 MRAD stappen per klik.
 

Instelmogelijkheden

De brede parallax instelknop van deze Diamondback Tactical 6-24x50 FFP (in de linker turret) is eenvoudig te draaien en kan worden ingesteld van 10 tot 300 yards (9,1 tot 274 meter) en vervolgens tot oneindig. De breed en gunstig gelegen dioptrie aanpassing ring is op het oculair aanwezig.
 

Werking Diamondback Tactical turrets

De Diamondback Tactical turrets bieden een eenvoudig te gebruiken exposed-style turret, welke gemakkelijk weer op nul (zero) gezet kan worden. Zodra de schutter zijn nul-positie heeft bepaald, kan de grote top schroef van de turret worden losgemaakt, de turret worden opgetild en worden teruggezet op de "0" aanduiding op de turret. De schroef kan vervolgens worden vastgedraaid, en de turret kan normaal worden gebruikt.
 

Oogafstand en gezichtsveld

Met een oogafstand van 10 cm heeft u minder kans op een blauwe oogkas, wat vooral handig is met de meer krachtige geweren die gebruikt worden voor het schieten op lange afstanden. De 50mm objectief van deze Diamondback Tactical 6-24x50 FFP levert een uitstekende twilight factor van 34,6 op maximale vergroting en 17 tegen de laagste. Het biedt u ook een breder zicht van de omgeving met een gezichtsveld van 5,6 - 1,37 meter op 91 meter afstand.
 

Diamondback Tactical 6-24x50 FFP Afmetingen
Maten:

L1: 368 mm  L5: 101 mm
L2: 59 mm    L6: 95 mm
L3: 69 mm    H1: 57 mm
L4: 165 mm  H2: 44 mm
 

Typische kenmerken Vortex Diamondback Tactical 6-24x50 FFP EBR-2C richtkijker in MRAD

 • 30mm buisdikte biedt maximale interne aanpassing en sterkte.
 • Extra lage dispersie (XD) glas verhoogt de schermresolutie en kleurkwaliteit, wat resulteert in zeer scherpe beelden.
 • Fully multicoated lensen; Anti-reflecterende coatings op alle buiten oppervlakken van het glas bieden grotere lichttransmissie voor meer duidelijkheid in condities met weinig licht.
 • FFP of First Focal Plane dradenkruis voor betrouwbare referentiepunten op elke vergroting
 • Het FFP-dradenkruis vergroot als u inzoomt en blijft daarmee in dezelfde verhouding met uw target
 • Glas-geëtst dradenkruis voor zeer gedetailleerde weergaves van hold-over punten
 • Tactische hoogte- en breedte turrets met Zero-Reset correcties om gemakkelijk en snel terug naar nul te keren.
 • Fast focus eye piece om snel en eenvoudig het dradenkruis scherp te stellen
 • Instelbare side parallax van 9,1 meter tot oneindig
 

Toepassing Vortex Diamondback Tactical 6-24x50

De Diamondback Tactical 6-24x50 is heel geschikt voor lange afstand schieten, jagen op groot wild en varmint hunting en voor het schieten van ongedierte. Met de 6-24x vergroting haalt u het doel dichtbij om zo gericht mogelijk te kunnen schieten. Hij is tevens zeer geschikt voor:
 • Jacht op sterk wisselende afstanden van dichtbij tot ver weg
 • Militairen in gevechtssituaties
 • Airsoft
 • Hunter field target schooting
 • Field target shooting
Deze Vortex Diamondback Tactical 6-24x50 FFP richtkijker is tevens zeer geschikt voor het Benchrest schieten op 25m, 50m en 100m en 200m. Het dradenkruis is extreem fijn en zal perfect werken tot 200 meter. Een betaalbare Benchrest scope die u zeker zal bevallen.

Schiet u alleen op de 100 meter en/of 300 meter schietbaan, dan kunt u beter kiezen voor een SFP-dradenkruis, wat zorgt voor de kleinste dradenkruis afmeting in het algemeen. 


 

Levenslange Vortex VIP Garantie

Aangezien de Diamondback Tactical 6-24×50 FFP een Vortex richtkijker is, weet u ongetwijfeld dat deze geleverd wordt met de ongelimiteerde en levenslange VIP garantie. Dit betekent dat hij zal worden gerepareerd of vervangen als het breekt, zonder vragen te stellen. Een geweldige service die uniek is in deze markt.


Levering:

 • 1x  Vortex Diamondback Tactical 6-24x50 FFP EBR-2C richtkijker (MRAD)
 • 1x Zonnekap
 • 1x Lensdoppen
 • 1x Schoonmaakdoek

   Review:     Diamondback Tactical FFP richtkijker nieuw van Vortex
 

Specificaties Diamondback Tactical 6-24x50 FFP richtkijker:

Merk:

 

Vortex

Vergroting:

 

6-24x

Diameter objectief:

 

50 mm

Eye relief (oogafstand):

 

10 cm

Gezichtsveld op 100m:

 

5,6 - 1,37 m

Buisdikte:

 

30 mm

Lenscoating:

 

Full multicoating

Lengte buis:

 

36,8 cm

Gewicht:

 

697 g

Kleur:

 

Zwart

Montage lengte (mm):

 

165 mm

Gasgevuld:

 

Ja

Montering meegeleverd:

 

Nee

Dradenkruis type:

 

EBR-2C

Verlichting dradenkruis:

 

Nee

Parallax instelling:

 

9,1 tot 274 meter tot oneindig

Max. Breedteverstelling:

 

19 MRAD

Max. Hoogteverstelling:

 

19 MRAD

Klik-waarde op 100m (in mm):

 

0.1 MRAD

Focal Plane:

 

First Focale Plane (FFP)

Garantie:

 

Levenslang

Handleiding richtkijker:

 

Manual Vortex Diamondback Tactical 6-24x50 FFP Richtkijker

Handleiding dradenkruis:

 

Manual Vortex EBR-2 Dradenkruis in MRAD

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.