In deze categorie de meest ideale spotting scopes 100m schietbaan om de kogelinslag te zien op de 100 meter of 300 meter baan. Een verrekijker heeft vaak niet genoeg vergroting om een kogelinslag te kunnen zien tijdens target shooting. Met een spotting scope kunt u wel inzomen op langere afstanden op een target. Zo kunt u veel meer detail zien met een spotter, zoals bijvoorbeeld het kogelgat in de doelkaart. Met de Carson HookUpz 2.0 Smartphone Adapter kunt u de beelden van de spottings scope vast leggen met uw smartphone en delen via sms, email en sociale media.
 

Spotting scopes 100m schietbaan en 300m spotters

Deze 100 meter baan spotters kunnen het beste op een statief worden geplaatst. Zo hoeft u alleen maar zijdelings te kijken naar de kogelinslag en kunt u meteen weer verder met schieten. De Vortex Razor HD 85 spotter is o.a. een perfecte scope voor dit doel. Hij geeft een kristalhelder beeld in detail tot 500 meter en is daarmee ook perfect te gebruiken op de 300m schietbaan. Heeft u een lager budget dan kunt u op de 100m schietbaan ook kiezen voor de Konuspot-80 20-60x80 of Konuspot-100 20-60x100. De optische helderheid en duidelijkheid zijn zeer uitzonderlijk voor die prijs.
 

Pard NV019 target spotter

Geheel nieuw is de low budget Pard NV019 spotter met 24x vergroting, waarmee een schietkaart op 100 meter tot in detail bekeken kan worden. Voordeel van deze NV019 target spotter is dat hij zowel overdag als 's nachts gebruikt kan worden en een wifi-verbinding heeft. U kunt uw inslagpunten opnemen in HD-kwaliteit en vastgelegen op de SD-kaart in de nachtkijker. Kijken waar de kogels het doel hebben geraakt, is dan ook een prima mogelijkheid voor deze Pard NV019 spotter.
 

Gehoekt of recht kiezen?

Of u beter gehoekt of recht kunt kiezen, is toch een persoonlijke voorkeur. Mijn voorkeur: Rechte oculairs zijn geweldig voor snelle doelbepaling en gemakkelijker nauwkeurig verplaatsen tussen doelen. Rechte oculairs werken beter voor het bergafwaarts spotten en zijn naar mijn mening gemakkelijker wanneer u een bench-rest gebruikt om te schieten. Bij gehoekte spotting scopes kan gebruik gemaakt worden van kleinere statieven en kleiner is lichter. Ze zijn ook gemakkelijker te gebruiken bij het bergop te spotten. Mensen met nek problemen vinden spotten met een gehoekte oculair vaak iets makkelijker.

Bezig met laden...