Top

Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker

Nieuw 2% Korting
 • Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker
 • Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker
 • Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker
 • Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker
 • Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker
 • Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker
 • Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker
 • Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker
€ 5.790,00
5.649,00
per stuk
Verwachte levertijd: 1-3 dagenVoorraad: 2


De Lahoux Horus Standaard is een Warmtebeeld Voorzetkijker die alle noodzakelijke eisen van een jager succesvol met elkaar combineert. Het detectie bereik van meer dan 2 km geeft u een breed scala aan mogelijkheden. Een hoogwaardige voorzetkijker van een nieuwe generatie en volledig in Europa ontworpen en vervaardigd. Deze Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker is zowel geschikt voor de jager die geïnteresseerd is in de nieuwste innovaties, alsook voor de jager die een simpele en intuïtieve bediening wenst. De nieuwste en hoogste productienormen maken de Horus een betrouwbaar hulpmiddel voor natuurobservatie en dagelijkse jacht. Het nauwkeurige scherpstelmechanisme maakt een gedetailleerde beeldreproductie mogelijk.

Lahoux voorzetkijker modellen:


Werking van de Lahoux Horus

De werking van de Lahoux Horus is als volgt: Indraroodstraling wordt door de objectieflens gefocusseerd op de sensormatrix. Hier wordt de infraroodstraling elektronisch omgezet in een digitaal beeld. Dit beeld wordt vervolgens bewerkt en weergegeven op het OLED-beeldscherm.

Unieke Kenmerken Lahoux Horus Voorzet Warmtebeeldkijker:

 • Compact en licht in gewicht
 • Het eerste multifunctionele warmtebeeldapparaat met 12 micron-technologie
 • Geoptimaliseerd voor gebruik met optieken met meer dan 10x vergroting
 • Zuinige elektronica voor een lange batterijduur van 12 uur
 • Eenvoudig in het gebruik
 • Uniek Lahoux ontwerp

Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker beeldkwaliteit

De Lahoux Horus warmtebeeldkijker is uitgerust met de innovatieve 12 micron pixelpitch technologie, die de kijker compacter maakt, voor een scherper beeld zorgt en vergrotingen van de primaire optiek tot 10x mogelijk maakt. Dit gebeurt zonder dat het beeld aan kwaliteit inboet. Hierdoor is wild aanspreken op grotere afstanden mogelijk. Daarnaast is hij ook zeer geschikt voor handhaving en natuurobservaties. Met deze Lahoux Horus kunt u een persoon detecteren tot 2108 meter, herkennen tot 527 meter en identificeren tot 264 meter.

Eenvoudige bediening en gebruik van de Lahoux Horus

De intelligente en efficiënte elektronica zorgen voor een batterijduur van 12 uur. De accu kan willekeurig in het batterij vak geplaatst worden, zodat in het donker een snelle en foutloze accuwissel mogelijk is. De Lahoux Horus is eenvoudig en intuïtief in zijn bediening, u kunt met de Lahoux Horus niet per ongeluk in een verkeerde modus terechtkomen, met alle consequenties van dien. Bijvoorbeeld de digitale driemaal vergroting gaat automatisch terug naar de uitgangspositie.

Het scherpstellen van de Lahoux Horus

Als het beeld onscherp is, kan de Lahoux HORUS scherp gesteld worden door aan de focusknop te draaien. Het scherpstelbereik omvat tenminste het bereik van 10 meter tot oneindig. Voor algemeen gebruik volstaat het meestal de scherpstelling op 100 meter in te stellen. Het beeld
is dan tussen 30 meter en oneindig voldoende scherp, zonder dat de scherpstelling aangepast
hoeft te worden. De Lahoux HORUS heeft tevens een 3x digitale zoom. Deze zoom werkt op een dusdanige manier dat er continu gebruikersinteractie noodzakelijk is om de zoomfunctie actief te houden. Op deze manier staat de zoom altijd correct ingesteld voor toepassingen waarbij de optische uitlijning van de Lahoux Horus van belang is.

De kleurenpalletten

De Lahoux HORUS is uitgerust met verschillende kleurpaletten voor de beeldweergave. Hierbij zijn de volgende 5 kleurpaletten beschikbaar:

 • White hot: Standaard zwart/wit palet voor warmtebeeldsystemen. Geeft een goede detaillering en goede detective van warmtebronnen.
 • Black hot: Omgekeerd zwart/wit palet voor een natuurlijkere weergave. Dit palet geeft een verbeterde weergave in koude omstandigheden en in de winterperiode.
 • Hotspot: Standaard zwart/wit palet met de warmste gebieden benadrukt met een rood/geel gradiënt. Biedt optimale detective van warmtebronnen.
 • Color: Gekleurd palet met verbeterd contrast tussen de warmste en koudste delen van het beeld.
 • Contrast: Gekleurd palet met zeer groot contrast tussen verschillende temperaturen. Dit palet biedt sterk verbeterde detectie van warmtebronnen in zeer slechte weersomstandigheden.

Toepassing van Lahoux Horus Voorzetkijker

De Lahoux Horus voorzetkijker kan op diverse optiek gemonteerd worden zoals; een fotocamera, spottings scope, verrekijker en richtkijker. Door deze Warmtebeeld Voorzetkijker te gebruiken in combinatie met uw optiek, kunt u het normale beeld in een klik omzetten naar een warmtebeeld. De adapter die u hiervoor nodig heeft is niet inbegrepen bij deze levering. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden via contact of de Chat rechts onderaan deze webshop.

Montage van Lahoux Horus op uw richtkijker of andere optiek

De Lahoux Horus voorzetkijker kan heel eenvoudig d.m.v. een klemadapter op uw richtkijker of andere optiek gemonteerd worden. Deze adapters zijn in vele diameters bij ons te verkrijgen waardoor hij op vrijwel elke optiek past. Geef bij de bestelling aan voor welk merk en type optiek u deze Horus wilt gaan gebruiken en wij zoeken er dan de passende adapter voor u bij. De klemkracht van de hendel kan nog via een borgschroef worden aangepast. Dit biedt de mogelijkheid voor kleine aanpassingen in klemkracht, voor wanneer de klemadapter te strak of los om het vergrotend optiek zit. Vervolgens kunt u de voorzetkijker uitlijnen met uw richtkijker.

4 Verschillende uitlijningsprofielen

De Lahoux HORUS heeft intern geheugen voor het opslaan van 4 verschillende uitlijningsprofielen. Hiermee kan eenvoudig tussen verschillende vergrotende optieken gewisseld worden, zonder de uitlijning telkens opnieuw in te moeten stellen.

Warmtebeeldkijkers versus nachtzichtkijkers

Het voordeel ten opzichte van nachtzichtkijkers is dat u met warmtebeeldkijkers ook gemakkelijk ziet of iets of iemand zich in de bossen bevindt. Ook geeft het u de mogelijkheid om bijvoorbeeld warmte sporen te zien, denk aan zojuist weg gereden auto welke warmte afgeeft. Er is totaal geen licht nodig om duidelijk beeld te zien met een warmtebeeldcamera. De Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker is zo compact dat deze eenvoudig in één hand past en is ook met slechts één hand te bedienen. Ideaal dus voor jagers, handhavers, politie, BOA's, wandelaars en natuurliefhebbers.


Levering:

 • 1x Lahoux Horus Warmtebeeld Voorzetkijker
 • 1x Opbergzak
 • Laders en USB-kabel
 • 1x 18650 Accu
 • 1x Atir-M35
 • 1x Lens doekje
 • 1x Handleiding
 • LET OP: Niet inbegrepen maar wél optioneel bij te bestellen zijn een adapterring voor montage op een fotocamera, spottingsscope, verrekijker of richtkijker. En een vergrotend oculair.

Merk:

Lahoux

Model:

Horus

Resolutie detector:

320 x 256

Pixel grootte:

12 µm

Frequentie:

60 Hz

Spectraalgebied:

8-14 µm

Gevoeligheid (NETD):

< 60 mK

Relatieve Opening:

F/1.0

Oculair Diameter:

31 mm

Gezichtsveld (hxv):

5.5° x 4.4°

Focus bereik:

10m tot oneindig

Vergroting (Digitaal):

3x automatische Zoom

Detectieafstand (persoon):

2108 meter

Herkenning afstand:

527 meter

Identificatie afstand:

264 meter

Video uitgang:

PAL of NTSC

Display OLED:

1024 x 768

Temperatuurbereik:

-20°C tot 40°C

Voeding:

18650 3,7V oplaadbare Lithium-Ion

Batterijduur:

Tot 12 Uur

Waterdicht:

IP67

Afmetingen:

148 x 70 x 74 mm

Gewicht (zonder batterijen):

450 gram

Handleiding: