Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 FFP richtkijker, EBR-2C Dradenkruis (MOA) tactical!

LET OP: Deze Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 FFP richtkijker, EBR-2C in MOA is definitief uit het assortiment gehaald. Deze is vervangen door de verbeterde Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 EBR-7C FF...

Verwachte levertijd

5 jaar(en)

€ 1.199,00
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

LET OP: Deze Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 FFP richtkijker, EBR-2C in MOA is definitief uit het assortiment gehaald. Deze is vervangen door de verbeterde Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 EBR-7C FFP richtkijker (MOA).
De zeer populaire Vortex Viper PST 6-24x50 FFP richtkijker heeft een compleet redesign gehad en is vervangen door deze Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 FFP richtkijker. De verbeterde functies van deze High end richtkijker, zowel aan de binnen- als buitenkant, brengen zijn ongelooflijke prestaties en rotsvaste tactische functies naar nieuwe hoogten — en verhogen uw schietvaardigheid! Viper PST Gen II richtkijkers geven de jager en sportschutter alle mogelijkheden tot gericht schieten op zowel korte als lange afstanden met een fenomenale beeldkwaliteit. Het glas-geëtst dradenkruis biedt schutters zeer functionele, intuïtieve en gedetailleerde 'hold' punten, maar blijft overzichtelijk voor optimale weergave. Deze Viper PST Gen II zal dan ook zeker voldoen aan uw behoeften en al uw verwachtingen overtreffen.

Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 FFP MOA

De Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 FFP richtkijker, EBR-2C MOA behoort tot de nieuwe generatie 2 Viper PST richtkijkers. PST staat voor Precision Shooting Tactical, deze richtkijkers zijn dan ook echte precisie Shooting scopes. Deze Generatie 2 volgt de vortex Viper PST 1 serie op. De eerste serie kon al tippen aan de richtkijkers van de diverse topmerken met een aantrekkelijke prijs. De vernieuwde generatie 2 bevat verbeterde opties waardoor de resultaten nog beter zullen zijn als de Viper PST 1 serie.

Ongelofelijke resolutie en kristal helder beeld

Optisch hebben de PST Gen II kijkers een indrukwekkende beeldkwaliteit, de XD™ lenselementen zijn van hoge kwaliteit en bieden een ongelofelijke resolutie en kristal helder beeld. De lenzen zijn XR™ volledig gecoat en verhogen de lichttransmissie voor optimale helderheid. De ArmorTek® coating beschermt de buitenkant van de lenzen tegen krassen, olie en vuil.

Verbeterde turrets geïnspireerd op Razor HD Gen II

Een andere goede verbetering zijn de turrets, die zijn geïnspireerd op zijn grote broer, de Razor HD Gen II. De verlichting is verplaatst naar de parallax knop en de klikken van de turrets voelen vergelijkbaar als bij de Razor HD turrets. De verlichting is instelbaar in 10 levels met uit-posities tussen elke instelling. De knoppen zijn groter geworden en hebben een mooi stevig gevoel. Gecombineerd met een royale 25 MOA per rotatie, zijn ze merkbaar beter dan het oorspronkelijke PST-kijkers. Deze Viper PST Gen II heeft namelijk ‘second revolution’ nummers op het turrets, zodat je de vorige draai er niet hoeft bij te tellen, om te weten hoever je in de tweede rotatie zit.

Viper PST Gen II 3-15x44 met vernieuwd RZR Zero Stop mechanisme

Als je klaar bent met lange afstand schieten en terug moet keren op 0, zal je meteen het nieuwe ‘zero stop’ of RZR zero stop mechanisme opmerken. Dit mechanisme is de ter vervanging van de shim-techniek dat in de PST Gen I gebruikt werd. De zero stop is nu sterk afgeleid van de Vortex Razor 5-20-Gen I, welke een superieur design is en tevens veel robuuster overkomt. Deze gepatenteerde technologie voorkomt dat je onder de sight-in afstand draait en je gekozen instellingen verliest. Bekijk onderstaande video voor het instellen van deze RZR Zero Stop turrets.First focal plane of FFP richtkijker met EBR-2C MOA tactical

Deze Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 richtkijker heeft een FFP EBR-2C MOA dradenkruis. Bij een first focal plane of FFP richtkijker wordt het dradenkruis groter als je inzoomt. Dit wil zeggen dat je het dradenkruis voor het inschatten van afstanden, op alle vergrotingen kunt gebruiken. Dit in tegenstelling tot een SFP scope, waar dit alleen mogelijk is op de hoogste vergroting. Hiermee is het gemakkelijker en sneller om je ‘holds’ in te schatten als je weet hoe de kogelbaan is over een bepaalde afstand. Dit FFP of First Focal Plane dradenkruis geeft je dus betrouwbare referentiepunten op elke vergroting.

Toepassing Viper PST Gen II 5-25x50 FFP

De Viper PST Gen II 5-25x50 FFP is heel geschikt voor lange afstand schieten, varmint hunting en de jacht op wild en/of ongedierte op wisselende afstanden. Ook als u schiet op wisselende doelen dichtbij en veraf, dan is FFP de beste optie. Met de 5-25x vergroting haalt u het doel dichtbij om zo gericht mogelijk te kunnen schieten. U hoeft zich niet druk hoeft te maken over de vergroting op de kijker. FFP is dus ideaal als je schiet in snel wisselende en stressvolle schietomstandigheden zowel voor de jacht als voor tactisch gebruik.

Schiet u echter alleen maar op een 100 meter baan en misschien soms op een 300 meter schietbaan, dan zou ik persoonlijk kiezen voor de Viper PST Gen II richtkijker met SFP-dradenkruis, wat zorgt voor de kleinste/fijnste dradenkruis afmeting in het algemeen. Ook voor Benchrest is het beter om voor een richtkijker met SFP-dradenkruis te kiezen. SFP is ideaal voor schutters die precisie schoten moeten nemen op (long range) kleine doelen.

Viper PST GEN II 5-25x50 Afmetingen
Maten:

L1: 406 mm  L5: 142 mm
L2: 57 mm    L6: 95 mm
L3: 64 mm    H1: 58 mm
L4: 174 mm  H2: 46 mm


Typische Kenmerken Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 FFP richtkijker

 • Vernieuwde tactical style turrets
 • Verlichting zit verwerkt in de side focus knop aan linkerkant van richtkijker
 • Verlichte dradenkruis instelbaar in 10 standen van helderheid, met uit-positie tussen elke stand
 • FFP of First Focal Plane dradenkruis voor betrouwbare referentiepunten op elke vergroting
 • Het FFP-dradenkruis vergroot als u inzoomt en blijft daarmee in dezelfde verhouding met uw target
 • Glas-geëtst dradenkruis voor zeer gedetailleerde weergaves van hold-over punten
 • RZR Zero Stop technologie is gekopieerd van de Razor HD richtkijkers. Deze gepatenteerde technologie  voorkomt dat je onder sight-in afstand draait en je gekozen instellingen verliest
 • Fast focus eye piece om snel en eenvoudig het dradenkruis scherp te stellen
 • Instelbare parallax van 23 meter tot oneindig
 • Onder normale omstandigheden gaat de batterij 250 uur mee

 

Meer pluspunten Viper PST Gen II 5-25x50 FFP

 • Zeer hoge kwaliteit lenzen die zorgen voor kristal heldere en super scherpe beelden.
 • XD (extra-low dispertion) lens voor een scherp, helder en kleurecht beeld
 • XR fully multi coatings verhogen lichttransmissie met meerdere anti-reflecterende coatings op alle buitenste oppervlakken van de lenzen.
 • ArmorTek coating beschermt de lens tegen krassen, olie en vuil.
 • Field of view op 100 meter: 7,5 – 1,5 m (24.1-4.8 feet/100yards)
 • 30mm buis gemaakt uit één deel alluminium.
 • nevelvrij, waterdicht en schok bestendig.
 • afgewerkt met een matte finish lak.

Levenslange ongelimiteerde VIP Garantie

Vortex garandeert onvoorwaardelijk een goedwerkend product, levenslang. U kunt rekenen op de beste kwaliteit producten, met een zeer gedetailleerde afwerking. Mocht er onverhoopt een mankement optreden, dan bent u gedekt door de levenslange VIP garantie.


Levering:

 • Viper PST Gen II 5-25x50 FFP
 • CR2032 batterij
 • 7,6 cm Zonnekap
 • 2 mm hex-sleutel
 • Lensdoek

   Review:     15 verschillen nieuwe Vortex Viper PST Gen II en oude Viper PST Gen I richtkijker

Specificaties Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 FFP EBR-2C MOA tactical


Merk: Help Vortex
Vergroting: Help 5-25x
Diameter objectief: Help 50 mm
Eye relief (oogafstand): Help 8,6 cm
Gezichtsveld op 100 yards (92m): Help 7,5 – 1,5 m
Buisdikte: Help 30mm
Lenscoating: Help Full multicoating
Lengte buis: Help 40,6 cm
Gewicht: Help 884 g
Kleur: Help Zwart
Montage lengte (mm): Help 174
Gasgevuld: Help Ja
Montering meegeleverd: Help Nee
Dradenkruis type: Help EBR-2C Dradenkruis (MOA)
Verlichting Dradenkruis: Help Ja
Instelbaarheid verlichting: Help 10 stappen
Dradenkruis kleur: Help Rood
Parallax instelling: Help 23 m (25 yards) tot oneindig
Max. Breedteverstelling: Help 35 MOA
Max. Hoogteverstelling: Help 70 MOA
Klik-waarde op 100m (in mm): Help 1/4 MOA (7,25 mm)
Focal Plane: Help First Focal Plane (FFP)
Garantie: Help Levenslang
Handleiding: Download pdf Download handleiding Vortex Viper PST Gen II richtkijkers

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.