Rusan Picatinny rail Tikka T3 20 MOA

De Rusan Picatinny rail Tikka T3 20 MOA is een base rail voor uw Tikka T3 wapen, waarop u vrijwel iedere optiek kunt monteren. Deze Picatinny rail heeft een 20 MOA kanteling waarmee hij uitermate g...

Standaard levertijd

2-14 dagen

€ 115,00
€ 112,50
Prijs per stuk

Voorraad : 3

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De Rusan Picatinny rail Tikka T3 20 MOA is een base rail voor uw Tikka T3 wapen, waarop u vrijwel iedere optiek kunt monteren. Deze Picatinny rail heeft een 20 MOA kanteling waarmee hij uitermate geschikt is voor long range schieten op afstanden boven de 500 meter. De base bestaat uit sleuven met 5,23 mm tussenruimte, waardoor hij over de hele lengte gebruikt kan worden. Hij is eenvoudig te monteren op uw Tikka T3 en uitwisselbaar. Als iets gemaakt is voor een Picatinny-rail, dan past het altijd, ongeacht de fabrikant of fabricagedatum. Tevens is deze base betaalbaar, veerkrachtig en betrouwbaar. Vandaar ook dat hij zo vaak gebruikt wordt door professionals en militairen. Vanwege al zijn geweldige eigenschappen domineert de Picatinny Rail de afgelopen jaren de rail-markt.
Dit is dan ook de beste en meest veelzijdige basis voor montage van de gewenste optiek op uw Tikka T3 en T3X geweren voor doelen verder dan 500 meter en long range schieten.

Schiet u op kortere, dan kunt u beter deze Rusan Picatinny rail Tikka T3 kiezen >>

Picatinny rail met 20 MOA kanteling

De 20 MOA kanteling of helling is alleen nodig als de richtkijker niet genoeg hoogteverstelmogelijkheden meer heeft. Dit komt voor als u op afstanden boven de 400 à 500 meter gaat schieten. Door de kogeldaling zal u naar mate de afstand verder wordt steeds verder onder uw doel uitkomen. Boven de 500 meter kan u dat dan niet meer met het dradenkruis corrigeren. Vandaar dat deze Rusan Picatinny rail Tikka T3 met 20 MOA helling u de extra hoogte geeft die nodig is voor schieten op grote afstand. Als u van plan bent om op afstanden van meer dan 500 meter te schieten, wordt het gebruik van een rail met 20 MOA sterk aanbevolen. Mocht u op kortere afstanden schieten, dan heeft deze 20MOA kanteling geen negatief effect. Schiet u echter alleen maar op kortere afstanden onder de 400 meter, dan heeft u deze Rusan Picatinny rail Tikka T3 20 MOA niet nodig en kunt u beter deze Picatinny rail Tikka T3 0 MOA zonder helling nemen >>

Picatinny versus Weaver rails

Picatinny is een grote stap voorwaarts ten opzichte van de Weaver-standaard. De Weaver rail heeft een paar vooraf aangewezen sleuven, daar waar de Picatinny rail sleuven over het hele oppervlak heeft. Dit geeft u de flexibiliteit om een richtkijker, red dot, warmtebeeldkijker of nachtrichtkijker te monteren waar u dat het best passend vindt. De sleuf van Weaver is 3,8 mm breed. Daarom passen ringsteunen die zijn gemaakt voor een Weaver-rail ook op een Picatinny-rail, terwijl ringmontages die speciaal zijn gemaakt voor een Picatinny-rail niet op een Weaver-rail passen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Picatinny een veel betere montageoplossing is.

Rusan fabrikant van Picatinny-rails voor verschillende geweren

Rusan is een bedrijf uit Kroatië en is gespecialiseerd in het fabriceren van Picatinny-rails. Ze maken uitsluitend bevestigingen van staal en bieden kopers een brede selectie Picatinny-rails voor verschillende geweren en jachtwapens. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig diepblauw staal. Picatinny Rails bevatten schroeven met passende schroefdraad voor het bijbehorende geweer. Deze picatinny-rails zijn verkrijgbaar voor vele type geweren en wapens. Op al haar producten geeft Rusan 10 jaar garantie.

Toepassing Rusan Picatinny rail Tikka T3 20MOA

Met deze Rusan Picatinny rail heeft u een solide en veelzijdige basis rail op uw Tikka T3. Hij is eenvoudig met de meegeleverde schroeven te monteren. Met deze picatinny base op uw Tikka geweer heeft u de mogelijkheid om er nagenoeg elke optiek op te plaatsen. Van richtkijkers tot nachtrichtkijkers en warmtebeeld richtkijkers. Veel van deze kijkers worden namelijk standaard geleverd met een mount voor de picatinny rail. Deze kunt u er dus zonder problemen snel op monteren.

Tikka T3 bolt-action geweren

Tikka T3 zijn populaire bolt-action geweren, verkrijgbaar in een breed scala aan configuraties zoals de Hunter, Hunter Stainless, Varmint, Varmint Stainless, Forest, Lite, Lite Stainless en meer … Sako huist Tikka T3-geweren voor vele kalibers zoals: .204 Ruger, .222 Rem., .223 Rem., .22-250 Rem., .243 Win., .25-06 Rem., .260 Rem., 6.5 Creedmoor, 6.5x55, .270 Win., .270 WSM, 7mm-08 Rem., 7mm Rem. Mag., 7x64, .308 Win., .30-06 Sprg., .300 WSM, .300 Win. Mag., 8x57 IS, .338 Federal, .338 Win. Mag. en 9,3x62. Er zitten twee borgnokken op de bout. De lengte van de loop is 406 mm, 510 mm, 570 mm, 600 mm of 620 mm.

Tikka T3X geweren

In 2016 werd de Tikka-serie uitgebreid. T3X werd aan het publiek voorgesteld met een reeks verbeterde T3-modellen. Alle verbeterde onderdelen zijn compatibel met de oudere T3-modellen. Tikka T3 heeft een 16,5 mm dovetail op de receiver, samen met vier montagegaten (twee aan de voorkant en twee aan de achterkant), voor montagedoeleinden. Er is een terugslagstop op het voorste montageoppervlak. De actie is push-feed. Deze Rusan Picatinny rail Tikka T3 past dus ook op Tikka T3X geweren.

De Tikka T3, 55, 65, 558, 590, 690 en Master geweren hebben vergelijkbare acties. Dit is de reden waarom bijvoorbeeld tweedelige houders gemaakt voor Tikka T3 ook passen op geweren Tikka 55, 65, 558, 590, 690 en Master. Terwijl eendelige bevestigingen gemaakt voor Tikka T3 niet passen op geweren Tikka 55, 65, 558, 590, 690 en Master. Deze geweren hebben geen montageoppervlakken met radiussen omdat ze een dovetail op de receiver hebben. Tikka-geweren hebben over de gehele lengte van de receiver een 16,5 mm dovetail.


Maten:

A: 22 mmRusan-Picatinny-rail-Tikka-T3-afmeting
B: 82,2 mm
C: 22 mm
D: M3.5 Ø

E: 164 mm
F: Prisma 16
Montagehoogte = 7,5 mm

Montage van Picatinny rail 20MOA op uw Tikka T3 en T3X

Verwijder alle vlekken (vet, olie etc.) van het frame van het geweer met een reinigingsvloeistof (aceton). Zodra het oppervlak schoon en droog is, controleert u of de schroeven passen bij de rail en de gaten in het frame van uw geweer. Zorg ervoor dat de Picatinny-rail compatibel is met het geweer door de montagegaten op beide te inspecteren. Breng voor het permanent monteren van de rail een minimale hoeveelheid schroefdraadborgvloeistof 278 of 648 aan op schroeven en contactoppervlakken. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in of nabij de montagegaten komt. Reinig voorzichtig de resterende overtollige vloeistof rond de rail met een reinigingsvloeistof. Schroef de schroeven met behulp van een momentschroevendraaier (tot 2,2 Nm) goed vast. Niet té vast aandraaien.


Levering:

  • 1x Rusan Picatinny rail Tikka T3 20MOA
  • 8x bevestigingsschroef

Specificaties Tikka T3 Picatinny rail van Rusan


Merk: Rusan
Gemaakt in: Kroatië
Type: Base rail picatinny
Model: 010-12-20MOA
Passend op: Tikka T3 en Tikka T3X
Geschikt voor montage van: o.a. richtkijkers, warmtebeeldkijkers, nachtrichtkijkers
Kanteling (Minute of angle): 20 MOA
Kleur: Zwart
Materiaal: Hoogwaardig diepblauw finish staal
Garantie: 10 jaar

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.