Pard NV008S Digitale Nachtrichtkijker 6,5-13x met 850nM Infrarood en Ballistic Calculator

De nieuwe Pard NV008S Digitale nachtrichtkijker met 70mm lens en 850 nM Infrarood is voor gebruik overdag en ’s nachts aangezien hij een kleurenbeeld heeft en nachtvisie. Een nachtkijker met een ex...

Standaard levertijd

1 dag

€ 816,00
€ 749,00
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De nieuwe Pard NV008S Digitale nachtrichtkijker met 70mm lens en 850 nM Infrarood is voor gebruik overdag en ’s nachts aangezien hij een kleurenbeeld heeft en nachtvisie. Een nachtkijker met een extreem compacte en ergonomische body. Hij werkt op een geheel nieuw ontworpen sensor met High Density resolutie van 1920x1080 pixels en is voorzien van 850nM infrarood verlichting. Deze update van de NV008P heeft nu ook een ingebouwde ballistische computer (Ballistic Calculator). Deze innovatieve ballistische computertechnologie is een noviteit, die het raken van uw doelwit nog gemakkelijker zal maken. Kleur en stijl van de 5 ingebouwde dradenkruizen kan naar wens worden aangepast. Hij wordt compleet geleverd in een mooie tas met daarin een USB-C-kabel om de batterij op te laden en een montagerail voor de weaver en picatinny rail. Met een adapter is hij ook op een 11mm dovetail rail te monteren.

In vergelijk met andere Digitale nachtkijkers zoals de ATN X-Sight 4K en de Yukon Sightline, is deze Pard NV008S niet alleen goedkoper maar ook veel kleiner, compacter en lichter door de ingebouwde infrarood verlichting en balistics. De bediening ervan is super eenvoudig. Mocht u twijfelen tussen deze modellen, dan is wat ons betreft de keuze dus snel gemaakt.
 

NV008S (versie 2022) verbeterd visueel beeld met meer dan 20%

De gevoeligheid van de camera is nu berekend op 0,0001 lux hetgeen een intensiteit van het licht is van 1 lumin per m2. Deze zeer lage 0.0001 lux zorgt voor scherpe beelden in extreem donkere omstandigheden en zelfs in complete duisternis. Dit geeft u meer mogelijkheden om de beelden van targets ten alle tijden te vangen.
 

Zelfontwikkelde sensoren van Pard

PARD VLEA is de Zelfontwikkelde Imaging Engine Module van Pard. Het PARD R&D-team heeft zelf een Imaging Engine Module ontwikkeld die zorgt voor een verbeterd visueel beeld. De kwaliteit is verbeterd met meer dan 20% vergeleken met zijn voorganger de NV008P. De PARD 2K is een zelf ontwikkelde sensor met een resolutie van 1920 × 1080 pixels. Dit is wat we HD-opnames noemen, high density images. Deze Pard NV008S is tevens voorzien van een zeer contrastrijk OLED scherm met 1024 x 786 pixels waardoor u een mooi helder beeld te zien krijgt.
 

Toepassing van de Pard NV008S:

 • vossenjacht
 • konijnenjacht
 • ongediertebestrijding
 • kaartschieten
 • etc.

Bediening Pard NV008S digitale dag- en nachtkijker

De bediening van deze Pard NV008S is zeer eenvoudig. U schakelt de unit in met de knop aan de zijkant en hij start binnen enkele seconden. De focusring zit aan de achterkant bij het oogrubber. Aan de voorkant zit de ring voor beeldfocus. Deze is nu voorzien van een zeer handige kleine flip-up hendel die u uit kunt klappen. Hiermee is de beeldfocus veel eenvoudiger te bedienen, zowel voor linkshandigen als rechtshandige schutters. De vergroting kan automatisch ingesteld worden op 6.5x of 13x vergroting. Ook kunt u de unit automatisch instellen voor zwart-wit nachtvisie of full colour dagzicht en de intensiteit van de Infrarood verlichting. Zo komen meteen als u de Pard NV008S aanzet, alle gewenste instellingen in beeld.
 

Bedieningsknoppen, accessoire rail en lensdop

De Bedieningsknoppen zitten nu aan de bovenkant waardoor ze veel beter te bedienen zijn. De knoppen zijn geheel geruisloos waardoor wild of ongedierte niet opgeschrikt wordt als u de knoppen bedient. Op de lens zit een flip-up lenscap die onder alle standen gebruikt kan worden tot geheel gestroomlijnd naast de kijker. Tevens beschermt hij de lens tegen krassen. De unit is voorzien van een picatinny railtje voor het toevoegen van accessoires zoals een extra IR-lamp of andere accessoires. Daarnaast is het toestel uitgerust met een geïntegreerde lensdop, die het beschermt tegen krassen.
 

Gyroscope en Picture in Picture (PiP)

Met de Gyroscope kunt u het wapen in balans brengen en in hoogte en breedte waterpas zetten. Deze kan gereset worden zodat de Pard in absolute positie is met uw wapen. Hij heeft ook een kompas ingebouwd. De Picture in Picture mode (PiP) kunt u inschakelen als u op een doel focust. Met deze optie kunt u een bepaald deel van het beeld verder vergroten, zonder daarbij de rest van het gezichtsveld te verliezen. Er verschijnt dan een extra klein scherm in uw groot scherm met 2 vergrotingen.. Deze PiP -functie kan snel in- en uitgeschakeld worden door de menu-knop even ingedrukt te houden.
 

850nM Infrarood verlichting

De Pard NV008S is voorzien van een 850nM Infrarood verlichting. Door deze uit te trekken kunt u de bundel van het licht breder of smaller maken. Daarnaast is de NV008S voorzien van een kleine IR-lamp bovenop de Infrarood verlichting. De bundel van deze laser is verstelbaar d.m.v. de kleine schroefje aan de bovenzijde en zijkant van de lamp om hem uit te lijnen met uw schot. Deze kan zorgen voor extra infrarood licht tijdens zeer donkere nachten en op grotere afstanden van meer dan 300 meter.
 

Heb ik extra infrarood verlichting nodig?

Wilt u de Pard NV008S LRF op kortere afstanden gaan gebruiken op een luchtbuks, bijvoorbeeld voor ongediertebestrijding zoals op ratten, dan schiet u wellicht niet verder dan 20, 30 of 50 meter. Dan is de ingebouwde infraroof verlichting. Gaat u echter de Pard gebruiken op een jachtwapen, rimfire of centerfire op grotere afstanden, dan kan het handig zijn om een extra IR-lamp te gebruiken. Deze kunt u op de extra picatinny rail aan de zijkant van de Pard monteren. Een passende en compacte IR-lamp vindt u onderaan deze beschrijving in de 'Gerelateerde Producten'.
 

850nM versus 940nM

Als afstand een hogere prioriteit voor u is, dan kunt u het beste voor deze Pard-unit met 850 nM-straal kiezen. In het geval dat discretie op de eerste plaats komt, dan kunt u beter kiezen voor deze Pard NV008S met een golflengte van 940 nM.
 

Voeding van NV008S met een 18650 batterij

De Pard NV008S Digitale nachtrichtkijker werkt op slechts één 18650 flattop batterij die eenvoudig verwisseld kan worden. De batterijduur, afhankelijk van het gebruik van infrarood, is ongeveer 8 uur. Het is goed om altijd een volle reserve batterij mee te nemen, zodat u nooit een schot hoeft te missen.

LET OP: Het is mogelijk om de 18650 batterij d.m.v. de USB-C kabel op te laden in de unit. Dit wordt echter afgeraden door de leverancier aangezien de Pard hierdoor defect kan raken. Het is daarom beter om de batterij te laden in een externe oplader zoals de Xtar MC1 of MC2. Zie hiervoor de 'gerelateerde producten' onderaan deze beschrijving.
 

USB-C Uitgang en Foto- en Video opnames

De in- en uitgang voor USB heeft een media-cover knop die u met de vingers kunt openen, in tegenstelling tot zijn voorganger waar dit met een schroevendraaier moest geopend worden. U heeft dan toegang tot de USB-C-oplaadpoort en tevens een opening voor een Micro-SD-Kaart. Dit geeft u de mogelijkheid om er foto’s en video’s mee op te nemen. Overdag opnames en foto's kunnen in kleur worden vastgelegd. U kunt alles registreren op een geheugenkaart waarvan de maximale capaciteit 32GB kan zijn. De resolutie van de opgenomen video's op de geheugenkaart is 1920 x 1080 en 30 fps.

Deze USB-C-oplaadpoort is dus niet geschikt voor het opladen van de batterij in de unit. Gebruik voor het opladen altijd een externe batterijoplader! Zie hiervoor de 'gerelateerde producten' onderaan deze beschrijving.
 

Automatische schot video’s maken

U kunt automatisch opnemen (self-Activated Recording) aanzetten zodat de unit vanzelf opneemt als u met de wapenhandeling begint en een schot lost. Bij het opnemen van video’s van uw schoten neemt hij de afstand op, maar niet het dradenkruis. Zo kan de Pard NV008S automatisch een video opnemen van 20 seconden rond het schot. Zo hoeft u nooit meer een belangrijk schot te missen.
 

Pard NV008S met Wifi-verbinding voor Apple en Android

De ingebouwde Wifi maakt het bekijken en opnemen op afstand mogelijk via telefoon of tablet met behulp van de speciale app (ISO en Android-compatibel). Met de APP software die u kunt downloaden via de App-stores kunt u uw mobiele telefoon verbinden met de NV008S Nachtrichtkijker. De App’s zijn te downloaden voor zowel Android als iPhone iOS. Hiermee kunt u op uw telefoonscherm of iPad/tablet scherm de beelden bekijken.

Bij de aankoop van deze kijker ontvangt u een Nederlandse handleiding om de wifi te kunnen instellen op uw mobiele telefoon of tablet.
 

Montage voor de picatinny rail

De extention montagerail voor picatinny kan op meerdere plaatsen gemonteerd worden door de extra 5 schroefgaten in de unit. Zo kunt u de gewenste oogafstand bepalen voor een betere schietpositie.
 

Montage van Pard NV008S op luchtbuks met 11mm dovetail rail

Mocht u een 11mm dovetail rail op uw wapen hebben, dan kunt u de bijgeleverde picatinny mount d.m.v. een adapter monteren. Deze adapter verandert namelijk uw dovetail rail in een picatinny rail: UTG Dovetail naar Picatinny Rail Adapter - MNT-DT2PW01 Op deze UTG adapter kunt u dan rechtstreeks de bijgeleverde picatinny rail met nachtrichtkijker monteren.
 

Snelmontages / QD-mounts voor Pard NV008P

Rusan, Dentler en Innomount hebben tevens snelmontages en zwenkmontages om de Pard NV008P en Pard NV008S snel en eenvoudig te kunnen monteren of uw wapen of jachtgeweer. LET OP: de montages voor de Pard NV008P passen niet op de Pard NV008S. Binnenkort volgen hieronder de mogelijkheden:

 

Dradenkruis

U heeft keuze uit 6 verschillende dradenkruistypes en 4 kleuren rood, geel, groen of wit. Tevens is hij voorzien van een ballistische calculator. Met het groen kruisje waarmee u de richt-over-punt ziet, kunt u compenseren voor die bepaalde afstand. Dat werkt omdat u in de ballistische computer al uw gegevens kunt ingeven. Zoals; kogelgewicht, kogelsnelheid, ballistische coefficient, bore hoogte, temperatuur en hoogte. In deze standaard versie is geen afstandmeter ingebouwd..
 

Ingebouwde Ballistische Calculation Technology

De Ingebouwde Ballistic Calculation technology of Ballistische berekeningstechnologie die voor het eerst met PARD werd gebruikt, is een geweldige innovatie en doorbraak. Hiermee kan de kogel-daling precies worden berekend, waardoor nauwkeurig schieten zeer gemakkelijk zal worden.

De NV008S en NV008S LRF zijn beiden uitgerust met een Ballistic Calculator. De LRF-versie neemt de afstand rechtstreeks over van de Afstandmeter. Bij deze standaardversie NV008S moet u handmatig de afstand invoeren in de Parameters.
 

Instellen van de Ballistische Calculator

Om de Pard zo in te stellen dat hij alle berekeningen voor u maakt, dient u gegevens over uw wapen in te vullen. Dit is echt heel eenvoudig. U hoeft hiervoor geen enkele technische kennis te hebben. Het menu is heel intuïtief en simpel.
U vult de volgende ballistische gegevens in;
 • gewicht van de kogel
 • snelheid van de kogel (in feet of meters per seconde)
 • de afstand tussen het midden van de loop en het midden van de kijker in mm
 • de ballistische coefficient van de kogel (dit staat meestal op het doosje van de kogels. Of u kunt het opzoeken op deze website: https://hardairmagazine.com/ballistic-coefficients/.
 • temperatuur en hoogte

Als u al deze gegevens heeft ingevoerd en uw wapen op ‘0’ heeft gesteld (Zeroing), dan kunt u meteen aan de slag met de ballistische calculator. Dan hoeft u hem alleen nog maar aan te zetten, te richten en te schieten.

Zeroing van de Pard

Er zijn 5 ballistische en Zero profielen. Hiermee kunt u voor elk van uw wapens een eigen profiel kiezen bijvoorbeeld voor uw PCP-buks, luchtbuks, centerfire, rimfire, jachtwapen of welk wapen u maar wilt. Tevens kunt u deze profielen instellen voor verschillende afstanden, want op '0' stellen is uiteraard deel van de hele ballistische setup. Mocht het dradenkruis toch nog te laag in het scherm uitkomen, dan kunt u het bijgeleverde shim-plaatje gebruiken om de kijker iets te kantelen.
 

Typische kenmerken van Pard NV008S

 • Nieuw PARD VLEA 2K-Sensor met 1920x1080 resolutie
 • De nieuwe PARD LVEA-beeldsensor zorgt voor een verbetering van 20% in beeldkwaliteit; beter contrast, hogere helderheid, grotere kijkhoek en groter kleurbereik
 • Verhoogde gevoeligheid tot 0,001 LUX, waardoor opnames in extreem moeilijke lichtomstandigheden mogelijk zijn.
 • Zeer contrastrijk OLED scherm met 1024 x 786 pixels
 • Super compact en licht gewicht design nachtrichtkijker van 415 gram
 • Gemaakt van geanodiseerd 7050 vliegtuig aluminium voor duurzaamheid en flexibiliteit
 • 5 Ballistische profielen en 5 Zeroing profielen
 • 6 Dradenkruis types in 4 kleuren (rood, wit, geel en groen) met subtentions
 • tevens de mogelijkheid om het kruis uit te zetten.
 • Ingebouwde E-Compas/Gyroscope; Verbetert de nauwkeurigheid door kanteling en hoeken van meer dan 1° nauwkeurig te identificeren. Met een rode pijl wordt de richting en mate van kanteling aangegeven op een schaalverdeling.
 • Eenvoudig te monteren op picatinny rails en 11mm dovetail rails (d.m.v. adapter)
 • Tevens te gebruiken als handheld monoculaire kijker
 • Multifunctioneel maar zeer eenvoudig te bedienen menu met snelle stille toegangsknoppen
 • Ondersteunde talen: Pools, Engels, Frans, Duits, Spaans, Chinees, Japans
 • 1080P HD Full colour dag opnames met geluid
 • 1080P HD zwart-wit nacht opnames met geluid
 • Frame rate 30 fps
 • MP4 format direct opnemen op de Micro SD card
 • HDMI poort voor aansluiting op uw TV
 • Compatible met OSX en Windows systemen
 • Video kan ook bekeken worden in de viewfinder van de unit
 • Ingebouwde 5w 850nm IR infrared illuminator 350 meter
 • IR met variabele focus van spot tot breed
 • Infrarood verlichter is instelbaar in 3 standen; hoog, medium en laag met een zoom functie
 • Ingebouwde 1mw laser lamp voor gebruik als een marker of voor range finding op korte afstanden
 • Bijgeleverde picatinny/waever montage biedt juiste oogafstand en hoofd positie
 • Kan terugslag aan tot 6000 joules waaronder; .308 en .30-06 kaliber, 7x64 en 7.62×51 mm
 • Gebruikt slechts 1 oplaadbare 18650 batterij
 • Gebruik van batterij tot 8 uur (afhankelijk van het IR-gebruik)
 • Kan met een 3.7V powerbank gebruikt worden, maar dit wordt afgeraden aangezien de poort kapot kan gaan tijdens het schieten
 • Digitale zoom-functie
 • Verstelbaar oculair met rubberen demper
 • Aanpasbare dioptrie
 • Ingebouwde wifi
 • Instelbaar scherm met standby modus
 • Instelbare helderheid controle voor meer kleur en detail in omstandigheden met zeer weinig licht
 

Video Pard NV008S digitale nachtrichtkijker

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=dPhGv3NU2Us
 

Pard NV008S versus NV008S LRF

Het grootste verschil tussen deze Pard NV008S en de Pard NV008S LRF is de afstandmeter. Beide versies hebben een Ballistische calculator. Om een goede ballistische berekening te maken en zo de juiste kogelbaan te bepalen, is de afstand uiteraard van groot belang. Deze afstand moet u bij deze standaardversie NV008S zelf iedere keer ingeven. Dat is niet nodig bij de LRF-versie omdat hij de afstand tot uw target rechtstreeks uit de afstandmeter overneemt en zo volledig automatisch de berekening voor u kan maken.


Levering:

 • 1x Pard NV008S digitale Nachtrichtkijker met 850nM Infrarood
 • 1x weaver/picatinny montage
 • 1x geïntegreerde lensdop
 • 2x inbussleutel en 3x schroeven
 • 2x shim-plaatjes
 • 1x USB-C-kabel
 • 1x Opbergtas
 • 1x stoffen zakje
 • 1x garantiekaart en handleiding (Engels)
 • Quick Starters Guide en handleiding in het Nederlands!
 • 18650 batterij en Micro SD card zijn niet inbegrepen!


   Review:     Pard NV007 en NV008 | Verschillen en overeenkomsten
 


Specificaties Pard NV008S digitale Nachtrichtkijker 6,5-13x
 

Merk: Help Pard
Type: Help monoculaire nachtkijker / nachtrichtkijker
Vergroting: Help 6,5-13x
Doorlopende digitale zoom: Help 1x/2x
Lensgrootte: Help 70mm
lens coating: Help All glass multi-coated HD lenzen
Exit pupil: Help 8mm
Oogafstand: Help 30mm
Dioptrie instelling: Help -5/+5
Scherm resolutie: Help 1024 x 768 OLED
Scherp vanaf: Help 3 cm tot oneindig
Infrarood ingebouwd: Help Ja
IR power / straal: Help 5w / 1mw
IR Golflengte: Help 850nm
IR range: Help 350m
Detectieafstand: Help 350m
Op geweer te monteren: Help Ja
Montage inbegrepen: Help Ja (waever/picatinny mount)
Ballistic Calculator: Help Ja (ingebouwd)
Afstandsmeter: Help Nee
Verbindingsmodus: Help Wifi
Video formaat: Help AVI
Video resolutie: Help 1920x1080 pixels
Foto resolutie: Help 2608x1944 pixels
Frame frequentie: Help 30fps
Opslag type: Help SD kaart
Uitgangen: Help USB-C en HDMI poort
Voeding: Help 1x 18650 (3.7V)
Batterijduur: Help ± 8 uur
Werktemperatuur: Help -25°C tot 50°C
Opslagtemperatuur: Help -50°C tot 60°C
Afmetingen (l x b x h): Help 182 x 70 x 53,5 mm
Kleur: Help zwart
Gewicht: Help 415 gram
Behuizing: Help Aluminium
Waterdichtheid: Help IP67 Waterproof
Garantie: Help 1 jaar
Handleiding: PDF bestand Manual Pard NV008S Digitale nachtrichtkijker

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.