Dipol LED IR Illuminator 850nm DIPDIOEIR

De Dipol LED IR Illuminator 850nm DIPDIOEIR is een Led infrarood verlichter met een sterkte van 0,1-400mW en een golflengte van 850nm die perfect aansluit bij de Dipol DN37 en DN34 PRO. Daarnaast k...

Standaard levertijd

2-3 dagen

€ 255,00
€ 235,00
Prijs per stuk

Voorraad : 4

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De Dipol LED IR Illuminator 850nm DIPDIOEIR is een Led infrarood verlichter met een sterkte van 0,1-400mW en een golflengte van 850nm die perfect aansluit bij de Dipol DN37 en DN34 PRO. Daarnaast kan hij ook perfect gebruikt worden bij andere digitale nachtkijkers waaronder de Pard NV008. De hoek van de infraroodstraal is vrij instelbaar van van 2.5 (focus) tot 5.5 graden (breed). Hij wordt gevoed door 1x 3 V CR123 batterij die is inbegrepen bij de levering en gaat ongeveer 3 uur mee. De Dipol IR Illuminator heeft tevens een volledige X- en Y-as instelling, om er zeker van te zijn dat de infraroodstraal zich precies in het midden van het gezichtsveld bevindt. Tevens kunt u de intensiteit bepalen van 0,1mW tot 400mW. Hij weegt slechts 100 gram en heeft een afmeting van 127 x 39 x 28mm. Deze verlichter biedt een zeer goede prijs-prestatieverhouding en brengt licht in het donker voor uw nachtkijker!

Verschil tussen 850nm en 940nm IR Infrarood verlichters

De 850nm golflengte is standaard voor de meeste toepassingen. De lichtbron levert wel een vage rode gloed als u er recht inkijkt, maar anders is deze 850nm niet zichtbaar voor het blote oog. Aangezien de meeste dag- en nachtkijkers een grote gevoeligheid hebben voor de 850 nm golflengte, worden deze ook het meest gebruikt als Infrarood-verlichting. Deze IR-lampen hebben ook het grootste bereik.

Het belangrijkste voordeel van de golflengte 940nm is dat het volledig onzichtbaar is. Deze lichtbron straalt namelijk geen gloed uit. Dit is absoluut noodzakelijk voor rechtshandhaving, defensie, verkeer en spoorweg toepassingen, waar rood licht kan worden geïnterpreteerd als een signaal. Het verlichtingsbereik van 940 nm golflengte is echter wel 30-40% korter in vergelijking met 850nm. Vraag u dus altijd af of u dit echt nodig heeft en kunt gebruiken met uw unit. De 940nm infraroodversterker is de beste keuze als de infraroodgloed absoluut onzichtbaar moet zijn.

Dipol LED versus Laser IR infrarood verlichter

LED IR: Het voordeel van deze Dipol Led IR Illuminator (DIPDIOEIR en DIPDIO940) is dat het een groter gezichtsveld heeft aangezien dit type verlichter is een “flood-type” IR met gespreid licht, waarbij het niet mogelijk is om de locatie te pin-pointen op afstanden boven ± 50 meter. Wilt u bijvoorbeeld vogels tellen of grotere gebieden verlichten, dan zal een LED IR Illuminator de beste optie zijn.

LASER IR: De Dipol Laser IR infrarood verlichter (DIPIRLAS) daarin tegen geeft de mogelijkheid om de bundel in te stellen op een kleine stip, waardoor de totale afstand vergroot en deze het vermogen heeft om te lokaliseren. Een laser verlichter is ideaal voor beam-spotting (dus als er nog een nachtzicht gebruiker is, dan kan hij de bundel heel duidelijk zien). De persoon die laser IR gebruikt, kan de plaats van het doel of voorwerp lokaliseren door de laser IR te wijzen naar die plek.

Wanneer zou een LED IR Illuminator nuttiger kunnen zijn?

Elke traditionele nachtkijker heeft iets omgevingslicht nodig om te kunnen versterken. Als er niet genoeg omgevingslicht is (in het bijzonder donkere nacht met zware bewolking), dan zal het extra IR-licht helpen voor het benodigde licht om heldere beelden te kunnen zien. Daarnaast is het een bijzonder handige functie bij elke diersoort. Het IR-verlichting weerspiegelt namelijk zeer goed in de ogen, waardoor u beter in staat bent om bijvoorbeeld de ogen van vogels, vossen, herten, varkens etc. te detecteren. De DIPDIOEIR (LED IR illuminator) kan bijzonder gunstig zijn voor deze taak, aangezien deze breder gezichtsveld dan de IR laser.


Typische kenmerken van de Dipol LED IR Illuminator 850nm:

 • Aanzienlijke vergroting van de kijkafstand
 • Vergroting van de nauwkeurigheid bij het identificeren van objecten
 • Veel betere herkenning van de kleinste details
 • Golflengte 850nm
 • Variabele infrarood kracht van 0,1-400mW
 • Infrarood straalbreedte van 2,5 tot 5,5 graden
 • Kan traploos gedimd en gefocust worden
 • Robuuste behuizing van licht en schok resistente kunststof
 • Argonomisch en compact gebouwd
 • Soepele afstelling van de lichtsterkte
 • Afstelling van positie en bundelbreedte van het IR-licht
 • Gebruikstijd van circa 3 uur dankzij de 3V lithium CR123 Batterij
 • LET OP: Hij is niet geschikt voor de D400 DNS

Toepassing Dipol LED IR Illuminator 850nm

Deze Dipol LED IR Illuminator 850nm is een onmisbaar hulpmiddel voor de veeleisende gebruiker die in het donker de kleinste details wil kunnen zien, snel wild en/of ongedierte willen spotten of de kijkafstand verder wil vergroten. Deze DIPDIOEIR is een effectieve accessoire voor iedere nachtelijke wandeling of survivaltocht alsook voor jagers die op grotere afstanden schieten. Bij professionele toepassingen kunt u denken aan rechtshandhaving, beveiliging en reddingsacties.

 

Levering:

 • 1x Dipol LED IR Illuminator 850nm DIPDIOEIR
 • 1x Weaver/Picatinny railadapter
 • 1x Tool t.b.v. afstellen IR-straal
 • 1x Draagtas (riemholster)


Merk: Help Dipol
Type: Help LED infrarood verlichter
Artikel code: Help DIPDIOEIR
Intentiteit: Help 0,1mW tot 400mW
Infraroodstraal hoek: Help 2,5 (focus) tot 5,5 graden (breed)
Voeding: Help 1x 3 V CR123
Gebruikersduur batterij: Help ± 3 uur
Afmeting: Help 127 x 39 x 28mm
Gewicht: Help 100 gram
Materiaal: Help Thermoplastisch, hetgeen lichter en sterker is dan alluminium
Garantie: Help 2 jaar
Bijlage: PDF bestand

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.