Vortex Viper Zonnekap 50 mm

De Vortex Viper Zonnekap voor Viper richtkijkers met 50 mm objectief is een zwart geanodiseerde zonnekap die u, middels zijn schroefmontage, makkelijk aan een Vortex Viper richtkijker kunt monteren...

Standaard levertijd

1 dag

€ 44,95
Prijs per stuk

Voorraad : 3

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De Vortex Viper Zonnekap voor Viper richtkijkers met 50 mm objectief is een zwart geanodiseerde zonnekap die u, middels zijn schroefmontage, makkelijk aan een Vortex Viper richtkijker kunt monteren. Deze zonnekap kan gebruikt worden tegen de schittering van de zon buiten, alsook binnen tegen te fel kunstlicht op de schietbaan. De Vortex Zonnekap voor Richtkijkers houdt uw lens droog tijdens jacht in de regen en geeft u 10 à 15 minuten langer zicht tijdens de schemering.

Waarom een Vortex Viper Zonnekap gebruiken•

Als uw ogen ouder worden, worden ze ook gevoeliger voor schittering. Denk aan schittering als strooilicht die niet van oorsprong vanuit het doel komt. Zelfs wanneer de zon niet direct op de richtkijker valt, krijg je strooilicht. Minimaliseren van het strooilicht helpt uw ogen te profiteren van het licht dat afkomstig is van het doel, om zo het object beter te kunnen zien.

Pet voor uw Viper richtkijker

Soms praten schutters over hoe "helder" de richtkijker is. Vaak is dit gewoon een heleboel wit licht dat strooilicht vertegenwoordigt en wordt veroorzaakt door slechte kwaliteit coatings en glas of de zon die op het objectief schijnt. U kunt de zonnekap dan zien als een pet voor uw richtkijker. Net als het dragen van een hoed om de zon uit de ogen te houden, moet de richtkijker ook een zonnescherm op hebben.

Toepassing Vortex Viper Zonnekap voor Viper richtkijkers

Niet alleen buiten tegen de zon, maar ook binnen op schietbanen kan de zonnekap goed van pas komen. Bijvoorbeeld tegen de plafond verlichting in de grote zalen. De prestaties op de schietbaan nemen dan af naarmate de vergroting toeneemt en het bereik van een richtkijker toeneemt. Een richtkijker met een vergroting van 3-9x zal minder schittering hebben dan een scope met een bereik van bijvoorbeeld 6.5-20x. Een lange zonnekap kan het gezichtsveld op lagere vergrotingen beperken, maar niet op grotere vergrotingen. De hogere vergrotingsrange is dan ook waar de zonnekap het meest nodig is en gebruikt kan worden. Daarnaast kunt u denken aan gebruik tijdens de jacht met regen en tijdens de schermering, waardoor u 10 tot 15 minuten langer zicht zult hebben.

Reserve Zonnekap voor Vortex Viper richtkijkers met 50 mm objective

U kunt de Zonnekap gebruiken voor Vortex Viper richtkijkers met 50 mm objective. Dit bijvoorbeeld als uw richtkijker geen zonnekap heeft of dat u deze bent verloren.

LET OP: Deze zonnekap past NIET op Vortex Diamondback of Crossfire II richtkijkers, alleen op de Viper serie!

Kenmerken Vortex Viper Zonnekap 50 mm

  • voorkomt schittering van zon en kunstlicht
  • voor gebruik op Vortex Viper richtkijker met 50mm objectieflens
  • eenvoudig te moteren op het objectief d.m.v. schroefdraad
  • robuuste zonnekap gemaakt van sterk geanodiseerd metaal
  • geschikt voor gebruik bij grotere vergrotingen
  • handig op de schietbaan met  plafond verlichting
  • houdt de lens droog tijdens regen
  • 10 tot 15 minuten langer zicht tijdens schemering


Levering:

  • 1x Vortex Viper Zonnekap voor Viper richtkijkers met 50 mm objectief

   Review:     Waarom de zonnekap voor een richtkijker gebruiken• 5 Tips!

Merk:

Vortex

Afmetingen:

101,6 mm

Kleur:

zwart

Materiaal:

Metaal

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.