Vortex Richtkijker Viper PST Gen II 5-25x50 FFP, EBR-7C Dradenkruis (MRAD)

Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 EBR-7C FFP richtkijker is speciaal ontworpen voor de tactisch gebruik, rechtshandhaving en toegewijde precisie lange afstand schutters. Vanaf nu is deze verkrijgbaar...

Standaard levertijd

1 dag

€ 1.499,00
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 EBR-7C FFP richtkijker is speciaal ontworpen voor de tactisch gebruik, rechtshandhaving en toegewijde precisie lange afstand schutters. Vanaf nu is deze verkrijgbaar met het vernieuwde en verbeterde EBR-7C dradenkruis in MRAD. De verbeterde functies van deze High end richtkijker, zowel aan de binnen- als buitenkant, brengen zijn ongelooflijke prestaties en rotsvaste tactische functies naar nieuwe hoogten — en verhogen uw schietvaardigheid! Viper PST Gen II richtkijkers bieden dan ook het hoogste niveaus van prestaties en betrouwbaarheid. Met functies zoals aangepaste turret / reticle subtensions, RZR zero stop mechanismen en precisie ranging dradenkruis is deze Viper PST klaar voor elke situatie van dichtbij tot lange afstand schoten.
 

Constructie PST Gen II 5-25x50 EBR-7C

De optiek van de Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 EBR-7C FFP richtkijker is ondergebracht in een 30mm eendelige buis, vervaardigd uit vliegtuig-aluminium. Het eendelige buis ontwerp maximaliseert uitlijning van de optiek voor een verbeterde nauwkeurigheid en optimale visuele prestaties. Hij kan onder de meest extreme omstandigheden goed presteren. De behuizing is met O-ringen afgedicht en gasgevuld. Hierdoor is hij volledig waterdicht en nevelvrij over een breed temperatuurbereik. De robuuste PST Gen II 5-25x50 EBR-7C heeft tevens een zeer schokbestendige body, waardoor hij grote terugslag en impact probleemloos kan weerstaan. De ArmorTek krasvaste coating op de glasoppervlakken beschermt tegen krassen, olie en vuil. Een harde-coat geanodiseerde buitenkant beschermt uw richtkijker tegen stoten en camoufleert tevens uw positie.
 

Tactische stijl turrets van PST Gen II

De PST Gen II 5-25x50 EBR-7C FFP richtkijker richtkijker is voorzien van tactische stijl turrets, die zijn geïnspireerd op zijn grote broer, de Razor HD Gen II. Deze turrets zorgen voor snelle, nauwkeurige en gemakkelijk te lezen hoogte en breedte aanpassingen. De verlichting is verwerkt de parallax knop en de klikken van de turrets voelen vergelijkbaar als bij de Razor HD turrets. De verlichting is instelbaar in 10 levels met uit-posities tussen elke instelling. De knoppen zijn groot en hebben een mooi stevig gevoel en de clicks zijn duidelijk hoorbaar en voelbaar. Gecombineerd met een royale 10 MRAD per rotatie, zijn ze merkbaar beter dan het oorspronkelijke PST-kijkers. Deze PST Gen II 5-25x50 EBR-7C heeft namelijk ‘second revolution’ nummers op het turrets, zodat je de vorige draai er niet hoeft bij te tellen, om te weten hoever je in de tweede rotatie zit.
 

PST Gen II 5-25x50 EBR-7C met vernieuwd RZR Zero Stop mechanisme

PST Gen II 5-25x50 EBR-7C is tevens uitgerust met het RZR zero stop mechanisme. Dit turret systeem is de ter vervanging van de shim-techniek dat in de PST Gen I gebruikt werd. De zero stop is sterk afgeleid van de Vortex Razor 5-20-Gen I, welke een superieur design is en tevens veel robuuster overkomt. Deze gepatenteerde technologie voorkomt dat je onder de sight-in afstand draait en je gekozen instellingen verliest. Bekijk onderstaande video voor het instellen van deze RZR Zero Stop turrets. Deze Gen II 5-25x50 EBR-7C richtkijker gebruikt een precisie-Glide Erector systeem dat ervoor zorgt dat de componenten in de zoomlens soepel en zuiver door alle vergroting glijden. Daarnaast is er een Precision-Force veersysteem wat zorgt voor een maximale herhaalbaarheid en eenvoudig instelmogelijkheden. Bekijk onderstaande video voor het instellen van deze RZR Zero Stop turrets. 

First focal plane of FFP richtkijker

De Viper PST Gen II 5-25x50 richtkijker heeft een EBR-7C MRAD dradenkruis in FFP. Bij een first focal plane of FFP richtkijker wordt het dradenkruis groter als je inzoomt. Dit wil zeggen dat je het dradenkruis voor het inschatten van afstanden, op alle vergrotingen kunt gebruiken. Dit FFP of First Focal Plane dradenkruis geeft je dus betrouwbare referentiepunten op elke vergroting. Met iedere klik verplaatst het inslagpunt .1 MRAD.
 

EBR-7C dradenkruis in MRAD

Het EBR-7C dradenkruis in MRAD is ontworpen om lange afstand schieten en ranging capaciteiten te maximaliseren. Het kan worden gebruikt om effectief afstanden, holdovers, windage correcties te bepalen en bewegend doelen te volgen. Het dradenkruis is met ultraprecisie met laser geëtst in het glas, wat ervoor en zorgt dat de MRAD specificaties binnen de kleinst mogelijke toleranties blijven. De fijne centrum crosshair subtensies op de EBR-7C MRAD draadkruis werden zorgvuldig gekozen voor een optimale balans tussen precisie richten en zichtbaarheid met weinig licht. Het is inclusief breedte referentie dots op drop lijnen. Het volledig verlichte EBR-7C dradenkruis subtensions maken het mogelijk om nauwkeurig te richten onder omstandigheden met weinig licht.
 

EBR-7C versus EBR-2C dradenkruis

Dit EBR-7C is net als het EBR-2C een zeer helder en duidelijk hold-over dradenkruis met "Christmas tree hold points" aan de onderkant. Uniek aan deze nieuwe 7C-versie is dat de nummers op lagere lijnen zijn verplaatst naar de buitenkant van de breedte dots. Een duidelijke verbetering, want hiermee zijn de dots dicht bij de middenlijn nu beter te gebruiken.
 

Toepassing Viper PST Gen II 5-25x50 EBR-7C FFP

De Viper PST Gen II 5-25x50 EBR-7C FFP richtkijker in MRAD is een high end lange afstand richtkijker. Hij is geschikt voor tactisch en PRS schieten (precision rifle shooting), jagen op grote afstanden en de jacht op wild en/of ongedierte op wisselende afstanden. Ook als u schiet op wisselende doelen dichtbij en veraf, dan is FFP de beste optie. Met de 5-25x vergroting haalt u het doel dichtbij om zo gericht mogelijk te kunnen schieten. U hoeft zich niet druk hoeft te maken over de vergroting op de kijker. FFP is dus ideaal als je schiet in snel wisselende en stressvolle schietomstandigheden zowel voor de jacht als voor tactisch gebruik.

 

Viper PST GEN II 5-25x50 Afmetingen
Maten:

L1: 406 mm  L5: 142 mm
L2: 57 mm    L6: 95 mm
L3: 64 mm    H1: 58 mm
L4: 174 mm  H2: 46 mm


Typische Kenmerken Vortex Viper Gen II 5-25x50 EBR-7C FFP richtkijker

 • Vernieuwde tactical style turrets
 • Verlichting zit verwerkt in de side focus knop aan linkerkant van richtkijker
 • Verlichte dradenkruis instelbaar in 10 standen van helderheid, met uit-positie tussen elke stand
 • FFP of First Focal Plane dradenkruis voor betrouwbare referentiepunten op elke vergroting
 • Het FFP-dradenkruis vergroot als u inzoomt en blijft daarmee in dezelfde verhouding met uw target
 • Glas-geëtst dradenkruis voor zeer gedetailleerde weergaves van hold-over punten
 • RZR Zero Stop technologie is gekopieerd van de Razor HD richtkijkers. Deze gepatenteerde technologie  voorkomt dat je onder sight-in afstand draait en je gekozen instellingen verliest
 • Fast focus eye piece om snel en eenvoudig het dradenkruis scherp te stellen
 • Instelbare parallax van 23 meter tot oneindig
 • Onder normale omstandigheden gaat de batterij 250 uur mee

 

Meer pluspunten Gen II 5-25x50 EBR-7C in FFP

 • Zeer hoge kwaliteit lenzen die zorgen voor kristal heldere en super scherpe beelden.
 • XD (extra-low dispertion) lens voor een scherp, helder en kleurecht beeld
 • XR fully multi coatings verhogen lichttransmissie met meerdere anti-reflecterende coatings op alle buitenste oppervlakken van de lenzen.
 • ArmorTek coating beschermt de lens tegen krassen, olie en vuil.
 • Gezichtsveld op 100 meter is 7,3m (5x) – 1,5m (25x vergroting)
 • 30mm buis gemaakt uit één deel alluminium.
 • nevelvrij, waterdicht en schok bestendig.
 • afgewerkt met een matte finish lak.

Levenslange ongelimiteerde VIP Garantie

Vortex garandeert onvoorwaardelijk een goedwerkend product, levenslang. U kunt rekenen op de beste kwaliteit producten, met een zeer gedetailleerde afwerking. Mocht er onverhoopt een mankement optreden, dan bent u gedekt door de levenslange VIP garantie.


Levering:

 • 1x Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 EBR-7C FFP richtkijker (MRAD)
 • 1x CR2032 batterij
 • 1x 10,2 cm Zonnekap
 • 1x Lensdoek
 • 1x 2 mm inbussleutel
 • 1x Full-color verpakking

   Review:     Top 3 Vortex Viper PST Gen II Richtkijkers voor lange afstand schieten
 

Specificaties Gen II 5-25x50 FFP EBR-7C FFP richtkijker in MRAD

 
Merk: Help Vortex
Vergroting: Help 5-25x
Diameter objectief: Help 50 mm
Eye relief (oogafstand): Help 8,6 cm
Gezichtsveld op 100 yards (92m): Help 7,3 – 1,5 m
Buisdikte: Help 30mm
Lenscoating: Help Full multicoating
Lengte buis: Help 40,6 cm
Gewicht: Help 884 g
Kleur: Help Zwart
Montage lengte (mm): Help 174
Gasgevuld: Help Ja
Montering meegeleverd: Help Nee
Dradenkruis type: Help EBR-7C Dradenkruis (MRAD)
Verlichting Dradenkruis: Help Ja
Instelbaarheid verlichting: Help 10 stappen
Dradenkruis kleur: Help Rood
Parallax instelling: Help 23 m (25 yards) tot oneindig
Max. Breedteverstelling: Help 10 MRAD
Max. Hoogteverstelling: Help 20 MRAD
Klik-waarde op 100m (in mm): Help .1 Mil (10 mm)
Focal Plane: Help First Focal Plane (FFP)
Garantie: Help Levenslang
Handleiding richtkijker: Download pdf Download handleiding Vortex Viper PST Gen II richtkijkers
Handleiding dradenkruis: Download pdf Download handleiding Viper PST Gen II EBR-7C MRAD dradenkruis

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.