Vortex Diamondback Tactical 3-9x40 Richtkijker, VMR-1 Dradenkruis (MOA)

LET OP: Deze Vortex Diamondback Tactical 3-9x40 Richtkijker is uit het assortiment gehaald. Als alternatief zou u kunnen kijken naar deze Vortex Diamondback Tactical 4-16x44 FFP EBR-2C richtkijker ...

Verwachte levertijd

5 jaar(en)

€ 359,00
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

LET OP: Deze Vortex Diamondback Tactical 3-9x40 Richtkijker is uit het assortiment gehaald. Als alternatief zou u kunnen kijken naar deze Vortex Diamondback Tactical 4-16x44 FFP EBR-2C richtkijker (MOA) of deze Vortex Diamondback Tactical 4-16x44 FFP EBR-2C richtkijker (MRAD)Vortex Diamondback Tactical 3-9x40 Richtkijker is speciaal ontworpen voor veeleisende jagers en baan schutters. Deze richtkijkers bieden het hoogste niveau van prestatie en betrouwbaarheid. Met een vrijgevige lange oogafstand, rubuuste constructie en precisie soepele instelknoppen is deze richtkijker klaar voor elke situatie en geschikt voor groot kaliber geweren. Met deze Diamondback Tactical 3-9x40 Richtkijker kunt u genieten van de ongelimiteerde levenslange VIP-Garantie, uniek in de markt.

Vortex Diamondback richtkijker serie Typische Kenmerken

De Typische Kenmerken van deze Vortex Diamondback tactical richtkijker serie zijn; XR fully multi coating lenzen, grote oogafstand, lichte gewicht, blootgestelde tactische turrets met reset mogelijkheid, Precision Glide Erector systeem en Magnification Rib.

Indrukwekende beeldkwaliteit

Deze tactische richtkijker van Vortex heeft optisch een indrukwekkende beeldkwaliteit. De XD™ lenselementen zijn van hoge kwaliteit en bieden een ongelofelijke resolutie en kristal helder beeld. De XR™ lenzen zijn volledig gecoat en verhogen de lichttransmisse voor optimale helderheid.

Extra Pluspunten Vortex Diamondback tactical 3-9x40

De Diamondback tactische richtkijker 3-9x40 is uitgerust met precieze tactische turrets. Deze geven de mogelijkheid om snel en exact te compenseren voor wind en hoogte aanpassingen op lange afstanden. Ze zijn zeer nauwkeurig en bieden elke keer weer een betrouwbare reset mogelijkheden naar 0. Met nul-reset-functie, kunt u de referentiepunten opnieuw indexeren op beide turrets na het instellen van de richtkijker. Dit 0 punt wordt duidelijk aangegeven op de turrets d.m.v. een rode indicator. Het Precisie-Glide Erector systeem van de Diamonback tactical 3-9x40 maakt gebruik van premium-componenten in het zoom lens mechanisme. Dit zorgt ervoor dat het aanpassen van de vergroting heel soepel verloopt, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Tot slot beschikt deze richtkijker over een Magnification Rib. Deze verhoogde grip op de vergrotingsring vergemakkelijkt de snelle wijzigingen in de vergroting in “het vuur van de strijd” en zorgt voor betere grip, ook tijdens slechtere omstandigheden.

Meer voordelen van de Vortex Diamondback tactische richtkijker 3-9x40

Andere voordelen van deze Diamondback Tactical 3-9x40 Richtkijker zijn het lichte gewicht, wat hem perfect maakt voor de jacht. Deze richtkijker kan gemonteerd worden op vrijwel elk soort geweer, zonder het wapen veel zwaarder te maken. Hij is gebouwd uit een 25,4mm aluminium buis van de allerhoogste kwaliteit, welke ook gebruikt wordt in vliegtuigbouw en is vervaardigd uit één stuk. De stikstofvulling en O-ring afdichting zorgen voor een volledige water-, nevel- en stofdichtheid.

VMR-1 dradenkruis (MOA)

De Diamondback tactische richtkijker 3-9x40 beschikt over een VMR-1 dradenkruis. Het VMR-1 draadkruis is speciaal ontworpen om optimal te schieten op lange afstanden en voor ranging capaciteiten. Dit VMR-1 MOA dradenkruis kan effectief worden gebruikt om afstanden in te schatten, voor holdovers en windcorrecties en het volgen van bewegende doelen. De VMR-1 dradenkruis is gebaseerd op de minute-of-angle (MOA) subtensions. MOA metingen zijn gebaseerd op de graden en minuten: 360 graden in een cirkel, 60 minuten in een graad voor een totaal van 21,600 minuten. Deze hoekige metingen worden gebruikt om de afstand in te schatten en te corrigeren voor de kogeldaling en baan bij richtkijkers. 1 MOA zal overeenkomen met 1.05 inch op een afstand van 100 yards, 2.1 inch op 200 yards, 3.15 inch op 300 yards, enzovoort…

Second Focal Plane (SFP-dradenkruis)

Dit VMR-1 second focal plane dradenkruis of SFP-dradenkruis zit in de buurt van het oculair van de richtkijker, achter de vergrotingslenzen. Hierdoor verandert het dradenkruis niet als u inzoomt of uitzoomt, maar behoudt het draadkruis de zelfde grootte. Het voordeel van een SFP dradenkruis is dat het altijd hetzelfde ideaal middelgrote uiterlijk zal behouden. U moet er wel rekening mee houden dat de genoemde dradenkruis subtensions, die gebruikt worden voor het schatten van de afstand, holdover en wind drift correcties, alleen correct zijn op de hoogste vergroting.


Vortex Diamondback Tactical 3-9x40 Richtkijker matenMaten:

L1: 318mm    L5: 91mm
L2: 46mm      L6: 91mm
L3: 56mm      H1: 47mm
L4: 135mm    H2: 40mm

Kenmerken Vortex Diamondback Tactical 3-9x40 Richtkijker:

 • XD extra low dispertion glas
 • XR full multi-coated lenzen
 • Second Focal Plane Dradenkruis
 • Buisconstructie uit één deel
 • Precision Glide Erector systeem voor een soepel zoom mechanisme
 • Snel focus oculair
 • Reset turrets, opnieuw indexeren van de "nul" met de turrets zonder behulp van gereedschap
 • Nevelvrij, water- en stofdicht
 • Schokbestendig

Levenslange Garantie Diamondback Tactical 3-9x40 VMR-1

Vortex garandeert onvoorwaardelijk levenslang een goedwerkend product. U kunt rekenen op de beste kwaliteit producten, met een zeer gedetailleerde afwerking. Mocht er onverhoopt een mankement optreden, bent u gedekt door de VIP garantie.


Deze Diamondback richtkijker is ook verkrijgbaar in de versies;


Levering:

 • 1x Diamondback Tactical 3-9x40 Richtkijker
 • 1x Lensdoppen
 • 1x Schoonmaakdoek

Merk:

Vortex

Vergroting:

3-9x

Diameter objectief:

40 mm

Eye relief (oogafstand):

9,7 cm

Gezichtsveld op 100m:

10,3-3,4 m

Buisdikte:

25,4 mm

Lenscoating:

Full multicoating

Lengte buis:

31,8 cm

Gewicht:

450 g

Kleur:

Zwart

Montage lengte (mm):

318 mm

Gasgevuld:

Ja

Montering meegeleverd:

Nee

Dradenkruis type:

VMR-1

Parallax instelling:

91 m (100 yards)

Max. Breedteverstelling:

80 MOA

Max. Hoogteverstelling:

80 MOA

Klik-waarde op 100m (in mm):

1/4 MOA (7,25 mm)

Focal Plane:

Second Focale Plane (SFP)

Garantie:

Levenslang

Handleiding richtkijker:

Manual Vortex Diamondback Tactical Richtkijkers

Handleiding dradenkruis:

Manual Vortex VMR-1 Dradenkruis

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.