Top

Vortex Diamondback 3-9x40 Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA)

 • Vortex Diamondback 3-9x40 Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA)
 • Vortex Diamondback 3-9x40 Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA)
 • Vortex Diamondback 3-9x40 Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA)
 • Vortex Diamondback 3-9x40 Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA)
 • Vortex Diamondback 3-9x40 Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA)
239,00
per stuk
Momenteel niet op voorraad

Neem contact met ons op voor de levertijd.
Verwachte levertijd: 9 wekenVoorraad: 0


Actie Vortex Richtkijkers Nu met 10% korting!

De Vortex Diamondback 3-9x40 Richtkijker is ideaal voor de jacht en sportschieten op kortere en middellange afstanden en snel bewegende doelen. De Diamondback heeft superieure helderheid en beste gezichtsveld t.o.v. de meeste concurrenten. Deze richtkijker heeft duidelijk de meest robuuste constructie (alles metaal) en is geschikt voor zwaar kaliber. Ideaal voor de jagen op groot wild, als muzzleloader en op een hagelgeweer. Vortex heeft een fantastische klantenservice en de beste garantie in de markt. Met deze Diamondback 3-9x40 Richtkijker bent u dan ook gedekt door de ongelimiteerde levenslange VIP-Garantie.

Typische Kenmerken Vortex Diamondback richtkijker serie

Typische Kenmerken van deze Vortex Diamondback richtkijker serie zijn; fully multi coating lenzen, grote oogafstand, lichte gewicht, lage reset “Metal on metal” turrets, Precision Glide Erector systeem en grote gezichtsveld.

Vortex Diamondback versus Vortex Crossfire II

Deze Diamondback 3-9x40 Richtkijker is voorzien van “metal on metal” opbouw van de turrets. Hierdoor is de Vortex Diamondback richtkijker kwalitatief net iets beter zijn dan de vergelijkbare Crossfire II richtkijker. De “metal on metal” turrets zorgen ervoor dat de kliks beter te voelen en te horen zijn tijdens het instellen. De beschermkapjes bieden externe bescherming voor de turrets. Hij heeft een Kort eye relief of korte oogafstand. De balans van je wapen zal beter zijn met een kort eye relief. Deze richtkijker heeft een breed gezichtveld of “Field of view”; op 100m van 13,6 bij de kleinste vergroting en 4,5 m bij een 9x vergroting. Ook kenmerkend voor deze Diamondback richtkijker is het Precision Glide Erector systeem voor een soepel zoom mechanisme.

Extra pluspunten Vortex Diamonback 3-9x40 richtkijker

Deze Vortex Diamonback 3-9x40 richtkijker biedt de hoogste optische duidelijkheid en helderheid door de fully multi coating lenzen, die je gewoonlijk niet zult vinden in vergelijkbare producten binnen deze verbazingwekkend prijsklasse. Andere voordelen voor deze Diamondback richtkijker zijn het lichte gewicht, wat hem perfect maakt voor de jacht. Deze scope kan gemonteerd worden op vrijwel elk soort geweer, zonder het wapen veel zwaarder te maken. De hard geannodiseerde aluminium buis is vervaardigd uit één deel. De stikstofvulling en O-ring afdichting zorgen voor een volledige water-, nevel- en stofdichtheid. 

Het Dead Hold BDC dradenkruis

Deze Vortex Diamondback 3-9x40 beschikt over een sterk aangepast dradenkruis-ontwerp dat volledig afrekent met het giswerk in windinvloed en holdover aanpassingen. Met het snelle focus oculair kunt u snel een eenvoudig dit BDC dradenkruis scherp stellen. BDC staat voor Bullet drop compensation; compensatie voor het dalen van de kogel door de zwaartekracht. Als u vooraf weet op welke afstand u wilt gaan schieten, kunt u met behulp van dit Dead-Hold BDC dradenkruis de holdover waarde krijgen. Deze geeft het aantal klikken aan die u omhoog moet instellen, om zeker te weten dat het midden van uw dradenkruis (punt van doel) gelijk is aan uw werkelijke beoogde kogelinslagpunt. Het Dead-Hold BDC dradenkruis is daarom een uitstekende keuze voor de jacht en het schieten op verschillende afstanden, waar holdover van belang is.


Maten:

L1: 297mm  L5: 76mm
L2: 51mm    L6: 79mm
L3: 53mm    H1: 48mm
L4: 137mm  H2: 43mm


Kenmerken van de Diamondback 3-9x40 Richtkijker zijn:

 • Full multi coating
 • Buiscontructie uit één deel
 • Precision Glide Erector systeem voor een soepel zoom mechanisme
 • Snel focus oculair
 • Reset turrents, Opnieuw indexeren van de "nul" met de turrents zonder behulp van gereedschap
 • Nevelvrij, water- en stofdicht
 • SchokbestendigOngelimiteerde en levenslang VIP-garantie van Vortex!

Vortex garandeert onvoorwaardelijk een goedwerkend product, levenslang. U kunt rekenen op de beste kwaliteit producten, met een zeer gedetailleerde afwerking. Mocht er onverhoopt een mankement optreden, bent u gedekt door de VIP garantie van Vortex Optics.

 

Levering:

 • Diamondback 3-9x40 Richtkijker
 • Lensdoppen
 • Schoonmaakdoek

Merk:HelpVortex
Vergroting:Help3-9x
Diameter objectief:Help40 mm
Eye relief (oogafstand):Help8,4 cm
Gezichtsveld op 100m:Help13,6-4,5 m
Buisdikte:Help25,4 mm
Lenscoating:HelpFull multicoating
Lengte buis:Help29,7 cm
Gewicht:Help408 g
Kleur:HelpZwart
Montage lengte (mm):Help297
Gasgevuld:HelpJa
Montering meegeleverd:HelpNee
Dradenkruis type:HelpDead-hold DBC (MOA)
Verlichting Dradenkruis:HelpNee
Parallax instelling:Help91 m (100 yards)
Max. Breedteverstelling:Help70 MOA 
Max. Hoogteverstelling:Help70 MOA 
Klik-waarde op 100m (in mm):Help1/4 MOA (7,25 mm)
Focal Plane:HelpSecond Focale Plane (SFP)
Garantie:HelpLevenslang
Handleiding:HelpManual Vortex Diamondback Richtkijker