Vortex Crossfire II 4-16x50 AO Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA)

De Vortex Crossfire II 4-16x50 AO is een richtkijker van Vortex met een grote vergrotingsrange van 4 tot 16x. De turrets zijn goed hoorbaar en verstelbaar met in ¼ MOA kliks. Het mooie aan deze ric...

Verwachte levertijd

4 week(en)

€ 329,00
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De Vortex Crossfire II 4-16x50 AO is een richtkijker van Vortex met een grote vergrotingsrange van 4 tot 16x. De turrets zijn goed hoorbaar en verstelbaar met in ¼ MOA kliks. Het mooie aan deze richtkijker is de grote 50mm lens en verstelbaar objectief. Hiermee is hij geschikt voor veel doeleinden waaronder de jacht en het sportschieten op korte, middellange en lange afstanden. Het 50 mm objectief en de 30mm buis zorgen voor veel lichtinval, waarmee ook tegen het vallen van de avond of 's ochtends vroeg voldoende licht door de richtkijker komt. Het instelbaar objectief zorgt er tevens voor dat u het doel altijd scherp in beeld heeft en voorkomt parallax. Deze richtkijker is parallax instelbaar van 22,8 meter tot 500 meter en oneindig. De Vortex Crossfire II 4-16x50 richtkijker is gedekt door de levenslange ongelimiteerde VIP-Garantie.
 

Typische eigenschappen Vortex Crossfire II richtkijkers

Deze Crossfire II 4-16x50 richtkijker maakt deel uit van de populaire Vortex Crossfire II serie, is helderder, sterker en lichter en is volledig omgebouwd om de prestaties van gelijk geprijsde richtkijkers te overtreffen. De typische kenmerken van deze Vortex richtkijker-serie zijn; een lange oogafstand, snel-focus-oculair, volledig multi-coating lenzen en verbeterde, MOA turrets met reset mogelijkheid.
 

Voordelen van de Crossfire II 4-16x50 AO richtkijker

Deze Crossfire II 4-16x50 AO heeft vele voordelen voor een zeer gunstige prijs. Met het Snelle Focus oculair kunt u snel en eenvoudig het dradenkruis richten op doel. De volledig Multi-Coated lenzen verhogen de licht transmissie met meerdere anti-reflecterende coatings op alle buitenkanten van de glasoppervlakken. Deze multi coatings geven de richtkijker dan ook een helderder en scherper beeld. Een lange oogafstand is met name handig bij wapens met grote terugslag en groot kaliber, krachtige patronen. Zware kalibers hebben een krachtige terugslag, en duwen het wapen door de terugslag naar achteren. Als uw oog is te dicht bij de richtkijker komt, kunt u een vervelend blauw oog oplopen. Dat zal niet snel gebeuren met een eye relief van 9,3 cm.
 

Afwerking Vortex Crossfire II 4-16x50 richtkijker

De Capped Reset Turrets van de Crossfire II 4-16x50 bieden de mogelijkheid om de turrets opnieuw te indexeren en resetten op 0 na het instellen van de richtkijker. De beschermkapjes bieden externe bescherming voor de turrets. De hard geannodiseerde aluminium buis is vervaardigd uit één deel. De stikstofvulling en O-ring afdichting zorgen voor een volledige water-, nevel- en stofdichtheid. Deze richtkijker is, in tegenstelling tot de andere modellen in de Crossfire serie, gebouwd op een 30 mm buis, wat zorgt voor meer lichttransmissie en een scherper en helderder beeld.
 

Het Dead-Hold BDC dradenkruis (MOA)

Deze Vortex Crossfire II 4-16x50 AO richtkijker is uitgerust met het Dead-Hold BDC dradenkruis. Een aangepaste hashmark ontwerp, dat giswerk op holdover en windinvloed correcties helpt te elimineren. Holdover is een waarde die wordt verzameld met behulp van de technologie van de BDC (bullet drop Compensation). Door de zwaartekracht op de kogel, moeten we met een boogje omhoog schieten om het doel te kunnen raken. Als u vooraf weet op welke afstand u wilt gaan schieten, kunt u met behulp van dit Dead-Hold BDC dradenkruis de holdover waarde krijgen. Deze geeft het aantal klikken aan die u omhoog moet instellen, om zeker te weten dat het midden van uw dradenkruis (punt van doel) gelijk is aan uw werkelijke beoogde kogelinslagpunt. Het Dead-Hold BDC dradenkruis is daarom een uitstekende keuze voor de jacht en het schieten op verschillende afstanden, waar holdover van belang is.


Maten:

L1: 361mm L5: 127mm
L2: 48mm   L6: 91mm
L3: 58mm   H1: 64mm
L4: 142mm H2: 43mm 
 

Kenmerken van de Vortex Crossfire II 4-16x50 AO Richtkijker:

 • Fully multi-coated lenzen
 • Buis vervaardigd uit één deel
 • Gemaakt van aluminium dat ook bij vliegtuigen gebruikt wordt
 • Reset turrets
 • Water-, nevel- en stofdicht
 • Hard geannodiseerde afwerking
 • Fast-focus oculair
 • Bestand tegen zeer grote terugslag, ook van alle type krachtige luchtbuksen


 

Vortex VIP-garantie; Ongelimiteerd en levenslang!

Vortex garandeert onvoorwaardelijk een goedwerkend product, levenslang. U kunt rekenen op de beste kwaliteit producten, met een zeer gedetailleerde afwerking. Mocht er onverhoopt een mankement optreden, bent u gedekt door de VIP garantie van Vortex Optics.


Levering:

 • 1x Crossfire II 4-16x50 AO BDC richtkijker
 • 1x Lensdoppen
 • 1x Schoonmaakdoek
 • 1x Zonnekap
 • 1x Kleurenverpakking
 
Merk: Help Vortex
Vergroting: Help 4-16x
Diameter objectief: Help 50 mm
Eye relief (oogafstand): Help 9,3 cm
Gezichtsveld op 100m: Help 9-3 m
Buisdikte: Help 30 mm
Lenscoating: Help Full multicoating
Lengte buis: Help 36 cm
Gewicht: Help 584 g
Kleur: Help Zwart
Montage lengte (mm): Help 360
Gasgevuld: Help Ja
Montering meegeleverd: Help Nee
Dradenkruis type: Help Dead-Hold BDC
Verlichting Dradenkruis: Help Nee
Parallax instelling: Help 22,8 m (25 yards
Max. Breedteverstelling: Help 50 MOA
Max. Hoogteverstelling: Help 50 MOA
Klik-waarde op 100m (in mm): Help 1/4 MOA (7,25 mm)
Focal Plane: Help Second Focale Plane (SFP)
Garantie: Help Levenslang
Handleiding: Help Manual Vortex Crossfire II richtkijkers met 30 mm buis

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.