Top

Montages montageringen 15mm rail dovetail

In deze rubriek vindt u montageringen 15mm van Sportsmatch, die passen op een 15mm en 17mm rail dovetail (15-17mm). Deze montagering is er in diverse verschillende maten en hoogtes. Zo zijn er kijkermontages voor een richtkijker met 25,4 mm buis diameter en 30 mm buisdikte. Daarnaast zijn de ringen verkrijgbaar in verschillende hoogtes bijvoorbeeld laag, medium en hoog.
LET OP: Onderstaande montages voor 15mm passen niet op een picatinny of weaver rail. Zie hiervoor de categorie: Montages montageringen picatinny/weaver rail >

Sportsmatch richtkijker montageringen 15mm rail / 17mm rail

Sportsmatch richtlkijker montages zijn kwaliteit 2-delige montageringen 15mm - 17mm, die zeer geschikt zijn voor jachtgeweren, luchtbuksen en veerbuksen zoals; Tikka T3 / CZ / BSA / Parker Hale Centerfire etc. Ze passen op Tikka 15mm dovetails, CZ 15mm dovetails en CZ 17mm dovetails. Deze montageringen worden met de modernste technieken gemaakt in Engeland. Dit garandeert juiste uitlijning en een zeer betrouwbare grip op uw geweer en richtkijker, ook bij grote terugslag. Zo heeft u altijd de hoogste precisie voor de meest nauwkeurige schoten.

Hoogte van montages, montageringen 15mm en 17mm berekenen

De hoogte van de montages en montage ringen wordt berekend vanaf de bovenkant van de rail tot aan het midden van de richtkijkerbuis. U plaatst de richtkijker het beste zo dicht mogelijk bij de rail. Om de ringhoogte te bepalen, neemt u de omtrek van de objectief lens en deelt deze door 2. Zo heeft u de minimale afstand tot de rail en neemt daar enkele millimeters ruimte bij. Hou rekening met de iron sights of geluisdemper of andere dingen die in de weg kunnen zitten van de mount. Als de loop lager ligt dan de rail, kunt u ook iets lagere ringen nemen.

Passende Montage of montagering zoeken

Mocht u extra hulp nodig hebben bij het kiezen van een passende 15mm montage bij uw richtkijker en geweer of luchtbuks, neem dan gerust contact met ons op via de Chat (rechts onderaan de webshop) of ons contactformulier.