Leupold Mark 5HD 5-25x56mm (35mm) M5C3 FFP richtkijker, Verlicht Tremor 3 dradenkruis

 Dit artikel wordt alleen op bestelling geleverd. Neem contact met ons op voor de levertijd. De Leupold Mark 5HD 5-25x56mm (35mm) M5C3 FFP richtkijker met Verlicht Tremor 3 Horus dradenkruis is ...

Standaard levertijd

3-4 weken

€ 4.299,00
€ 3.799,00
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

 Dit artikel wordt alleen op bestelling geleverd. Neem contact met ons op voor de levertijd.

De Leupold Mark 5HD 5-25x56mm (35mm) M5C3 FFP richtkijker met Verlicht Tremor 3 Horus dradenkruis is helemaal gericht op moderne lange afstand schutters voor competitie en de jacht. Een van de beste high end richtkijkers voor long range shooting op de markt. Deze First Focal Plane richtkijker heeft een laag gewicht, veel aanpassingsmogelijkheden, hoge vergroting, robuustheid en slimme turrets. De Leupold Mark 5HD 5-25×56 voldoet aan al die eisen, maar een ervan springt er echt uit. Met slechts 850 gram is deze Mark 5HD echt een licht gewicht long range scope. Minimaal 500 gram lichter dan andere scopes in deze klasse en dat met een indrukwekkende 25 X zoom, 56mm objectief en 35mm buisdikte.

Vergroting en beeldkwaliteit Leupold Mark 5HD 5-25x56mm

Ook op de hoge vergrotingen heeft deze Leupold Mark 5HD een langere oogafstand en groot oculair en geeft het een perfecte hoofdpositie. Daarnaast een scherpte van het beeld van rand tot rand en een vol en duidelijke sight picture dat het oogstuk volledig vult. Het beeld is ongelooflijk scherp en kristal helder en presteert tevens zeer goed in situaties met weinig licht. Het hele zicht van het Leopold Mark 5 glas is glashelder, ongeacht welk zoomniveau u heeft ingesteld. De snelle 5x zoom selector geeft u een variabele zoommogelijkheid van 5x tot 25x. Een snelle zoom met constante weerstand op een lange afstand richtijker is van vitaal belang. Hiermee kunt u afstanden tot 1000 meter en meer bereiken. De laagste vergroting biedt u een groot gezichtsveld en op de hoogste vergroting een hoge kwaliteit zoom voor de lange afstand schoten.

Verstelmogelijkheden en range Mark 5HD 5-25x56

Deze richtkijker heeft een 35mm buisdikte met veel ruimte voor hoogte en breedte aanpassingen. Hierdoor is het een ideale lange afstand richtkijker. Hij heeft 34,9 MILS aan hoogte verstelbaarheid, wat gelijk is aan 120 MOA. Een richtkijker als deze gemonteerd op een 20 MOA rail heeft alle verstelmogelijkheden in zich om een schot op 1000 meter of meer nauwkeurig te treffen. Zelfs met snelle kalibers als een .300 WIN MAG. In de linker turret is de side focus parallax knop verwerkt. Hiermee krijgt u een kristalhelder beeld. Het fast focus oogstuk zorgt ervoor dat het dradenkruis ook scherp is zodat u uw doel perfect kunt zien.

Maten Leupold FX-II 4x28mm pistool richtkijker


Maten:

A: 39.80 cm    E:   8.30 cm
B: 15.77 cm    F: 15.72 cm
C:   4.95 cm    G:  6.45 cm
D:   5.02 cm    H:  4.47 cm
K:   35mm

Typische kenmerken Mark 5HD 5-25x56 M5C3

 • Zeer licht en compact
 • 35mm buisdikte met veel aanpassingsmogelijkheden
 • Glas geëtst dradenkruis voor optimale precisie
 • Verlicht dradenkruis met uit-positie tussen elke instelling
 • Twilight Max HD Light Management System
 • Premium high-definition edge-to-edge lens duidelijkheid
 • 3 travels per revolution mogelijk
 • Ruime aanpassingsmogelijkheden; 17,5 MIL in breedte en 34,9 MIL in hoogte
 • Waterdicht, neveldicht en schokbestendig
 • 5:1 zoom ratio
 • High-speed zoom selector met geïntegreerde throw lever
 • Fast focus eyepiece
 • Precision side focus
 • Gemaakt in the USA

Leupold Mark 5HD 5-25x56 met M5C3 Zero Lock turrets

De Leupold Mark 5HD 5-25x56 onderscheid van haar concurrentie door de M5C3 Zero Lock turrets, met name de elevation turret voor hoogte verstelling. De hoogte en windinvloed knoppen op 0 instellen (zeroing) is eenvoudig. Zero in zoals u normaal ook doet, maak de twee stelschroeven los, draai de turrets op nul en draai de schroeven weer aan. Dit is niet abnormaal bij moderne scopes, maar Leupold heeft een verborgen functie die nog een stap verder gaat. De blootgestelde hoogte turret op de Mark 5HD heeft een brede zero lock knop op de verticale as en een kleine metalen staaf die is uitgelijnd met de bovenkant van de turret.

Gebruik van de turrets

Om de turret te ontgrendelen drukt u op de vergrendelknop zodat u deze kunt draaien. Dit is in het veld handiger en eenvoudiger dan een turret optillen, vooral omdat bij andere turrets vaak sterke zuigkracht en/of wrijving moeten worden opgeheven. De rotaties worden duidelijk weergegeven op de Mark 5HD turrets. De indicator geeft de tweede en derde rotatie aan, wat goed zichtbaar is vanaf uw schietpositie. Een dergelijke verwijzing is zeer nuttig, zeker als u op 34,9 MIL of 120 MOA adjustment navigeert. Keert u terug op uw Zero-punt, dan springt hij eruit en zet zich vast. Ook de ‘capped’ breedte verstelknop is duidelijk zichtbaar vanaf uw schietpositie. U hoeft er uw hoofd nauwelijks voor te bewegen. Dat komt omdat de indicator van deze breedte verstel turret op een 2uur positie wordt weergegeven. Een eenvoudig idee, maar het helpt zeker in de praktijk.

Mark 5HD 5-25x56 met 6 Draadkruis opties

Deze Mark 5HD 5-25x56 van Leupold is verkrijgbaar in 6 verschillende Draadkruis opties, zowel verlicht als onverlicht. Geschikt voor de veeleisende sportschutters, beveiligers en jagers en hun combat, competitie en jacht;

 • TMR  (Tactical Milling Reticle)
 • Verlicht TMR  (Verlicht Tactical Milling Reticle)
 • CCH  (Combat Competition Hunting)
 • H59  (Horus reticle)
 • Tremor 3  (Horus reticle)
 • Verlicht Tremor 3  (Verlicht Temor 3 Horus reticle)

Dradenkruis in Front focal plane

Het dradenkruis is in front focal plane (FFP), waarmee het gelijktijdig vergroot met het beeld. Dat betekend dat de subtention metingen op alle vergrotingen het zelfde blijven ongeacht de vergroting die u kiest. Via de linker zij turret kunt u voor parallax corrigeren vanuit elke schietpositie. Met het non-locking, Europese stijl ‘fast focus’ eye piece is het scherp stellen van het dradenkruis zeer eenvoudig.

Het Front Focal Horus Tremor 3 dradenkruis

Dit Front Focal Tremor 3 dradenkruis is ontworpen door Horus Vision voor veeleisende schutters en maakt gebruik van het MIL systeem. Het raster stijl dradenkruis biedt nauwkeurige richtpunten voor bullet drop compensatie en wind correctie. De gecentraliseerde stippen op draadkruis kruispunten zijn voor verfijnde richtpunten. De Chevron MIL markeringen meten 0.1 MILs voor nauwkeurige metingen. Dit Tremor 3 dradenkruis heeft meer holdover punten dan de oude Tremor2 versie. Boven de horizontale lijn zijn snelle ranging markeringen. De bovenste helftvan het dradenkruis is open gelaten voor observatie en spotting. De grote nummers van richtpunten bieden uitstekende correcties voor het plaatsen van follow-up schoten. Genummerde lijnen zorgen voor snelle identificatie. Met dit Front Focal dradenkruis biedt zijn de holdovers op alle vergrotingen correct.

Verlicht Tremor 3 dradenkruis

Deze versie van de Leupold Mark 5HD 5-25x56 richtkijker is uitgerust met een verlicht dradenkruis in de kleur rood. Er is een uit-positie tussen elke instelling van het verlichtingsniveau voor snelle terugkeer naar uw voorkeur helderheid.

Twilight Max HD Light Management System

Deze Mark 5HD 5-25x56 richtkijker is uitgerust met het Twilight Max HD Light Management System. Hiermee ziet u veel meer bij minder licht. Dit is een heel groot pluspunt van deze scope en komt door dat Leupold meer coatings gebruikt dan har concurrenten. Dit systeem voegt namelijk tot 30 minuten extra licht toe tijdens het schieten. Het Elimineert tevens 90% meer schittering producerend strooilicht dan concurrende scopes in deze klasse. Twilight Max HD geeft u Premium high-definition edge-to-edge lens duidelijkheid.

Afwerking en garantie

Alle externe elementen van deze long range scope worden gecoat met een DiamondCoat 2-behandeling. Dit biedt de hoogste lichttransmissie- en slijtage weerstand. De Leupold Mark 5HD 5-25x56 is absoluut waterdicht en nevelproof, wat betekent dat hij klaar is om te presteren in het veld onder alle omstandigheden. De extreme Military-Standard krasvastheid zorgt voor extra bescherming. Tevens wordt elke richtkijker terugslag-gestest. Ook deze Leupold Mark 5 HD 5-25x56 richtkijker moest 5000 impacts overleven in de terugslag simulatie machine van Leupold. De kracht van elk impact is 3 x de terugslag van een geweer met kaliber .308. Alle Leupold scopes zijn dan ook gemaakt om een leven lang mee te gaan en hebben een levenslange garantie. Hij is gebouwd van 6061-T6 aluminum housing. De bouw kwaliteit is van top kwaliteit. Het is dan ook een Leupold!

Video Leupold Mark 5HD 5-25x56Levering:

 • 1x Leupold Mark 5HD 5-25x56 (35mm) M5C3 FFP richtkijker met Verlicht Tremor 3 dradenkruis
 • 1x Flip-Back Lens Cover voor objectief
 • 1x Flip-Back Lens Cover voor oculair
 • 1x zonnekap
 • 1x Throw Lever Kit
 • 1x Imbussleutel voor turret set schroeven
 • 1x CR2032 Lithium Batterij
 • Handleidingen

Specificaties Mark 5 HD 5-25x56mm (35mm) M5C3 Matte Front Focal Tremor 3 Verlicht

Artikelnummer: Help LEU-171777
Merk: Help Leupold
Vergroting: Help 5 - 25x
Diameter objectief: Help 56 mm
Uittredepupil hoog: Help 2,2 mm
Min. Eye relief (oogafstand): Help 91 mm
Max. Eye relief (oogafstand): Help 97 mm
Linear Gezichtsveld (m/100 m): Help 6,82 m (5x) - 1,40 m (25x)
Buisdikte: Help 35mm
Lenscoating: Help Full multicoating
Lengte buis: Help 39,8 cm
Gewicht: Help 850 gram
Kleur: Help Zwart
Gasgevuld: Help Ja
Montering meegeleverd: Help Nee
Dradenkruis type: Help FFP Verlicht Tremor 3 MRAD
Verlichting Dradenkruis: Help Ja
Parallax instelling: Help Side focus 68,5m tot oneindig
Max. Breedteverstelling: Help 17,5 MIL
Max. Hoogteverstelling: Help 34,9 MIL
Klik-waarde op 100m (in mm): Help 10mm/100m - 0.10MIL (3.6 inches per klik op 100 yards)
Focal Plane: Help First Focal Plane (FFP)
Garantie: Help Levenslang
Handleiding richtkijker: Help Manual Leupold Mark 5HD richtkijker
Handleiding dradenkruis: Help

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.