Dipol LASER IR Illuminator 850nm DIPIRLAS

De Dipol LASER IR Illuminator 850nm DIPIRLAS is een laser infrarood verlichter met een sterkte van 0,1-90mW en een golflengte van 850nm die perfect aansluit bij de Dipol DN37 en DN34 PRO. Daarnaast...

Standaard levertijd

2-3 dagen

€ 299,00
€ 279,00
Prijs per stuk

Voorraad : 4

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De Dipol LASER IR Illuminator 850nm DIPIRLAS is een laser infrarood verlichter met een sterkte van 0,1-90mW en een golflengte van 850nm die perfect aansluit bij de Dipol DN37 en DN34 PRO. Daarnaast kan hij ook perfect gebruikt worden bij andere digitale nachtkijkers waaronder de Pard NV008. De hoek van de infraroodstraal is vrij instelbaar van van 0.1 (focus) tot 7.5 graden (breed). Hij wordt gevoed door 1x 3 V CR123 batterij die is inbegrepen bij de levering en gaat ongeveer 3 uur mee. De Dipol IR Illuminator heeft tevens een volledige X- en Y-as instelling, om er zeker van te zijn dat de infraroodstraal zich precies in het midden van het gezichtsveld bevindt. Tevens kunt u de intensiteit bepalen van 0,1mW tot 90mW. Hij weegt zonder mount slechts 75 gram en heeft een afmeting van 114 x 24 x 31mm. Deze verlichter biedt een zeer goede prijs-prestatieverhouding en brengt licht in het donker voor uw nachtkijker!

Verschil tussen 850nm en 940nm IR Infrarood verlichters

De 850nm golflengte is standaard voor de meeste toepassingen. De lichtbron levert wel een vage rode gloed als u er recht inkijkt, maar anders is deze 850nm niet zichtbaar voor het blote oog. Aangezien de meeste dag- en nachtkijkers een grote gevoeligheid hebben voor de 850 nm golflengte, worden deze ook het meest gebruikt als Infrarood-verlichting. Deze IR-lampen hebben ook het grootste bereik.

Het belangrijkste voordeel van de golflengte 940nm is dat het volledig onzichtbaar is. Deze lichtbron straalt namelijk geen gloed uit. Dit is absoluut noodzakelijk voor rechtshandhaving, defensie, verkeer en spoorweg toepassingen, waar rood licht kan worden geïnterpreteerd als een signaal. Het verlichtingsbereik van 940 nm golflengte is echter wel 30-40% korter in vergelijking met 850nm. Vraag u dus altijd af of u dit echt nodig heeft en kunt gebruiken met uw unit. De 940nm infraroodversterker is de beste keuze als de infraroodgloed absoluut onzichtbaar moet zijn.

Dipol Laser versus LED IR infrarood verlichter

LASER IR: Deze Dipol Laser IR infrarood verlichter (DIPIRLAS) daarin tegen geeft de mogelijkheid om de bundel in te stellen op een kleine stip, waardoor de totale afstand vergroot en deze het vermogen heeft om te lokaliseren. Een laser verlichter is ideaal voor beam-spotting (dus als er nog een nachtzicht gebruiker is, dan kan hij de bundel heel duidelijk zien). De persoon die laser IR gebruikt, kan de plaats van het doel of voorwerp lokaliseren door de laser IR te wijzen naar die plek.

LED IR: Het voordeel van de Dipol Led IR Illuminator (DIPDIOEIR) is dat het een groter gezichtsveld heeft aangezien dit type verlichter is een “flood-type” IR met gespreid licht, waarbij het niet mogelijk is om de locatie te pin-pointen op afstanden boven ± 50 meter. Wilt u bijvoorbeeld vogels tellen of grotere gebieden verlichten, dan zal een LED IR Illuminator de beste optie zijn.

Wanneer zou een Laser IR Illuminator nuttiger kunnen zijn?

Een laser verlichter is ideaal voor beam-spotting (dus als er nog een nachtzicht gebruiker is, dan kan hij de bundel heel duidelijk zien). De persoon die laser IR gebruikt, kan de plaats van het doel of voorwerp lokaliseren door de laser IR te wijzen naar die plek. LED IR is een “flood-type” IR met gespreid licht, waarbij het niet mogelijk is om de locatie te pin-pointen op afstanden boven ± 50 meter.


Typische kenmerken van de Dipol LASER IR Illuminator 850nm:

 • Aanzienlijke vergroting van de kijkafstand
 • Vergroting van de nauwkeurigheid bij het identificeren van objecten
 • Veel betere herkenning van de kleinste details
 • Golflengte 850nm
 • Variabele infrarood kracht van 0,1-90mW
 • Infrarood straalbreedte van 0,1 tot 7,5 graden
 • Kan traploos gedimd en gefocust worden
 • Robuuste behuizing van licht en schok resistente kunststof
 • Argonomisch en compact gebouwd
 • Soepele afstelling van de lichtsterkte
 • Afstelling van positie en bundelbreedte van het IR-licht
 • Gebruikstijd van circa 3 uur dankzij de 3V lithium CR123 Batterij
 • LET OP: Hij is niet geschikt voor de D400 DNS

Toepassing Dipol LASER IR Illuminator 850nm

Deze Dipol LASER IR Illuminator 850nm is een onmisbaar hulpmiddel voor de veeleisende gebruiker die in het donker de kleinste details wil kunnen zien, of de kijkafstand verder wil vergroten. Deze DIPIRLAS is een effectieve accessoire voor iedere nachtelijke wandeling of survivaltocht alsook voor jagers die op grotere afstanden schieten. Bij professionele toepassingen kunt u denken aan rechtshandhaving, beveiliging en reddingsacties.

 

Levering:

 • 1x Dipol LASER IR Illuminator 850nm DIPIRLAS
 • 1x Weaver/Picatinny railadapter
 • 1x Tool t.b.v. afstellen IR-straal
 • 1x Draagtas (riemholster)


Merk: Help Dipol
Type: Help Laser infrarood verlichter
Artikel code: Help DIPIRLAS
Intentiteit: Help 0,1mW tot 90mW
Infraroodstraal hoek: Help 0.1 (focus) tot 7.5 graden (breed)
Voeding: Help 1x 3 V CR123
Gebruikersduur batterij: Help ± 3 uur
Afmeting: Help 114 x 24 x 31mm
Gewicht: Help 75 gram
Materiaal: Help Thermoplastische materialen, lichter en sterker dan alluminium
Garantie: Help 2 jaar
Bijlage: PDF bestand

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.