Dipol DN37 PRO voorzet nachtkijker Gen 2+ front Sniper zwart-wit, incl. adapter en IR laser

De DN37 PRO van Dipol is een krachtige GEN2 voorzet nachtrichtkijker of Clip-on met zwart-wit beeld, waarmee u in enkele seconden van uw eigen dag richtkijker een nachtzicht systeem maakt. De 50mm ...

Standaard levertijd

2-3 dagen

€ 2.287,30
€ 2.065,00
Prijs per stuk

Voorraad : 10

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De DN37 PRO van Dipol is een krachtige GEN2 voorzet nachtrichtkijker of Clip-on met zwart-wit beeld, waarmee u in enkele seconden van uw eigen dag richtkijker een nachtzicht systeem maakt. De 50mm lens van de DN-37 geeft u een detectieafstand van ongeveer 100 meter. D.m.v. een snelspan adapter ring kunt u de voorzetkijker eenvoudig binnen enkele seconden aan het objectief van uw richtkijker monteren. De Dipol DN37 pro is een voorzetnachtkijker die u niet hoeft in te schieten. Hij kan met de adapter op alle gangbare jacht optieken worden gemonteerd. Verander ook uw Richtkijker in een nachtkijker in één klik!

Gen2+ beeldkwaliteit van voorzetkijker DN37 Pro

De Gen2+ beeldkwaliteit van de voorzetkijker DN37 Pro is zeer goed en scherp tot aan de randen en beschikt over een groot blikveld. Deze Tweede generatie (Gen2+) nachtkijker heeft een hoge resolutie van 54 lp/mm, wat zorgt voor veel meer helderheid en contrast dan bij een Gen 1 nachtkijker. De detectie-afstand van deze voorzetkijker is 200 meter voor waarnemen en tot 100 meter voor schieten. Hierdoor heeft u meer dan voldoende bereik voor de jacht op niet al te grote afstanden. U kunt deze voorzetkijker gebruiken tot maximale richtkijker vergroting van 4x tot 5x en lager. Hij kan al scherp gesteld worden vanaf 20 meter tot oneindig.

Bijgeleverde Dipol IR Illuminator

Deze Dipol DN37 PRO voorzet nachtkijker wordt complete geleverd met een Dipol IR Illuminator. Dit is een infrarood verlichter met een sterkte van 0,1-90mW en een golflengte van 850nm die perfect aansluit bij de Dipol DN37 PRO. De hoek van de infraroodstraal is vrij instelbaar van van 0.1 (focus) tot 7.5 graden (breed). Hij wordt gevoed door 1x 3 V CR123 batterij die is inbegrepen bij de levering en gaat ongeveer 6 uur mee. De Dipol IR Illuminator heeft tevens een volledige X- en Y-as instelling, om er zeker van te zijn dat de infraroodstraal zich precies in het midden van het gezichtsveld bevindt. Tevens kunt u de intensiteit bepalen van 0,1mW tot 90mW. Hij weegt slechts 80 gram en heeft een afmeting van 114 x 24 x 31mm.

Dipol DN37 Pro met groen of zwart beeld

Deze Dipol DN37 Pro voorzetkijker geeft het beeld weer in zwart-wit. Er is echter ook deze versie met groen beeld verkrijgbaar. Tevens wordt er een extra Illuminator of laserlicht bij geleverd, om ook goed te kunnen waarnemen in volledige duisternis. Dit is een ultra sterke en super compacte 100 mw infrarood laser in 850nm. Hij is vooral handig wanneer er weinig restlicht is van de maan of de sterren. De laser kan zowel links als rechts op de weaver rail van de kijker gemonteerd worden voor links en rechts handig bedieningsgemak.

Keuze tussen groen of zwart-wit beeld in een nachtkijker?

Het menselijk oog meer tinten van groen kan onderscheiden dan andere fosfor kleuren. Daarom wordt de kleur groen gebruikt in nachtkijkers. De menselijke visie is beperkt tot een klein deel van het elektromagnetische spectrum genoemd zichtbaar licht. Een restlichtversterker zet het beeld om in een spectrum van groene kleuren, waardoor je vervolgens wel kunt ‘ zien ‘ in bijna volledige duisternis. Door de digitalisering en nieuwe technieken zijn fabrikanten de nachtkijkers ook met zwart-wit beeld gaan uitvoeren. Zwart wit geeft meer contrast in het beeld. Het groene beeld is daarentegen is rustiger voor het oog.

Montage van Dipol DN37 Pro front Sniper

Houdt u bij de montage rekening met voldoende ruimte om de adapter over de richtkijker te schuiven, zodat de kijker met adapter vrij boven de loop of voorhout/keep hangt. De ruimte tussen het objectief met adapter en de loop moet minimaal 0,5 cm zijn. Mocht u de richtkijker vlak boven de loop gemonteerd hebben, dan heeft u wellicht een hogere montage nodig om deze Dipol DN37 Pro te kunnen monteren.

Passende Rusan adapter maat

Tijdens de bestelling kunt u uw merk en type richtkijker opgeven in het veld "Vragen of opmerkingen?" De maat van de passende adapter of snelspan ring is namelijk afhankelijk van de buitenmaat van het objectief van uw richtkijker en de dikte van de objectief buis. Deze adapters zijn verkrijgbaar in 42mm t/m 72mm diameter en voor 2mm en 3mm buisdikte. Wij zoeken dan de passende adapter maat voor u uit en leveren deze met de bestelling mee.

Kenmerken Dipol DN37 PRO voorzet nachtkijker Gen 2+ :

 • Detectie afstand van 200 meter voor waarnemen
 • Bereik tot 100 meter voor schieten
 • Te gebruiken op objectieven met diameter van 42mm t/m 72mm buitenmaat
 • Laser IR 100 mw en 850 Nm
 • Bestand tot 6000 joule
 • Resolutie: 54 Lp/mm
 • 3 Volt Lithium CR123
 • Gebruiksduur: 55 uur

Keuze tussen de Dipol DN37 en DN34 PRO

Welke versie kunt u het beste kiezen; de Dipol DN37 PRO of DN34 PRO? Deze Dipol DN37 PRO is de lichtste met 530 gram en meest compact voorzetkijker met een lengte van 13,8cm. Hij heeft een kleinere 50mm lens en daarmee worden gebruikt om afstanden te schieten tot ongeveer 100 meter. Wilt u tot 200 meter kunnen schieten, dan kunt u beter de Dipol DN34 PRO nemen. Deze is dan wel iets zwaarder met 610 gram en heeft een lengte van 18cm. De grotere 80mm lens zorgt ervoor dat u objecten en dieren kunt detecteren tot 200 meter. Beide versies zijn te krijgen in zwart-wit beeld of groen beeld.


Levering:

 • 1x Dipol DN37 PRO F50 lens met zwart-wit beeld
 • 1x 850nm laser of Diode IR illuminator,
 • 2x CR123A batterijen
 • 1x Rusan snelspan adapter op maat van het objectief van uw richtkijker
 • 1x Rusan Reduceerring voor Dipol ( Dedal-Dipol) ADN33
 • 1x draagtas

Merk: Help Dipol
Type: Help Voorzet nachtkijker
Generatie van de buis: Help Gen 2+
Resolutie: Help 54 lp/mm
Beeldkleur: Help zwart-wit
Vergroting: Help 1x
Hoek gezichtsveld: Help 13°
Objective lens: Help 50mm
Effective aperture lens: Help 1:1,25
Scherpstelling: Help 20m tot oneindig
Exit pupil diameter: Help 21,2mm
Minimale montageruimte: Help 5mm
Afmeting: Help 138 x 69 x 81 mm
Gewicht: Help 530 gram
Gebruikstemperatuur: Help -20 / +50 graden
Waterdichtheid Volgens IEC 60529: Help IPx6 (IPx7 is mogelijk op bestelling)
Garantietermijn: Help 2 jaar
Handleiding: Help

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.