Vortex Spitfire HD Red Dot Gen II 3x

De Vortex Spitfire HD Red Dot Gen II 3x is de vernieuwde uitgave van de populaire Spitfire 3x. Het opnieuw ontworpen optisch HD-systeem is centimeters kleiner en grammen lichter geworden en weegt n...

Standaard levertijd

1 dag

€ 475,00
Prijs per stuk

Voorraad : 12

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De Vortex Spitfire HD Red Dot Gen II 3x is de vernieuwde uitgave van de populaire Spitfire 3x. Het opnieuw ontworpen optisch HD-systeem is centimeters kleiner en grammen lichter geworden en weegt nog slechts 263 gram. Hij is kleiner dan de meeste vergelijkbare red dots op de markt en biedt u een vaste functionele vergroting van 5x. Zeer geschikt voor tactisch gebruik en de jacht tot 600m. Voor schutters die op zoek zijn naar een zeer lichte en compacte kijker met toch veel power en preciesie op grotere afstanden.
 

Red Dot met vergroting van 3x

Deze Spitfire HD Red Dot met vergroting van 3x heeft een perfect formaat met groot gezichtsveld, kristalhelder glas, goede helderheid en met werkend en veelzijdig richtkruis, waardoor het een nuttige aanvulling is in het brede assortiment van Vortex.
 

AR-BDC4 MOA Dradenkruis in de Spitfire HD Red Dot Gen II

De Vortex Red Dot Richtkijker Spitfire Gen II 3x blinkt dankzij zijn samenstelling uit, bij het zoeken van uw doelwit op korte- tot middellange afstand. De Spitfire heeft een AR-BDC4 MOA dradenkruis (Bullit Drop Compensating Reticle), voor snel schieten dichtbij en langere afstanden. Het AR-BDC4 MOA dradenkruis biedt referentie-punten voor holdover and ranging van 0 tot 600 meter. Het dradenkruis is rechtstreeks geëtst op het prisma, wat altijd zorgt voor een consistent en nauwkeurig inslagpunt. Dit lost tevens de vervormingsproblemen op voor gebruikers die geplaagd worden door astigmatisme. De rode onderbroken cirkel trekt uw oog naar het midden, waardoor u sneller op doel kunt geraken.
 

Bouw en verlichting van Spitfire HD Gen 2 Red dot

De Spitfire HD Gen 2 red dot biedt een water- en schokbestendige constructie. Naast dat de red dot veel compacter gemaakt is, zijn de knoppen voor breedte en hoogte verstelling verzonken in de body. Ook de batterijkap is low profile gemaakt. De knoppen voor de verlichting aan de zijkant zijn digitaal met 12 verlichtingsinstellingen, waarvan de twee laagste nachtzichtcompatibel zijn. De bedieningselementen zijn + en - knoppen die met rubber zijn bekleed, zijn vrij groot, waardoor het aanpassen van de verlichting eenvoudig is.

Het Prisma gebaseerd ontwerp levert scherpe optica en zorgt voor unieke dradenkruis ontwerpen die zichtbaar zijn zowel met als zonder verlichting. Deze red dot kan dus ook zonder batterij (zoals een normale richtkijker) functioneren en heeft dan een zwart dradenkruis, waardoor u altijd een betrouwbaar en werkende red dot heeft.
 

Montage van de Vortex Spitfire HD Gen II 3x

De red dot Vortex Spitfire HD Gen II 3x is gemakkelijk te monteren vergrootte optiek en past op bijna elk geweer. Perfect voor gebruik op een AK, een karabijn en natuurlijk op AR-wapens. De benodigde schroeven en T-10 Torx Multi-Gereedschap worden bijgeleverd. Deze Spitfire wordt geleverd met Multi-Height montage systeem met de volgende 2 losse mounts;

 • Lagere 1/3 Co-Witness hoogte (ideaal voor AR en vergelijkbare karabijnen)
 • Lage Montage (voor wapens die een lagere montage vereisen)

Deze Vortex Spitfire HD Red Dot Gen II 3x is niet compatible met de VMX-3T Magnifier of andere magnifiers.
 

Kenmerken van de Vortex Spitfire HD Red Dot Gen II 3x:

 • HD Optisch Systeem: Levert geoptimaliseerd om uitzonderlijke resolutie, vermindert chromatische aberratie en biedt uitstekende scherpte en lichttransmissie van rand tot rand
 • Super compact en lichtgewicht: Weegt slechts 263 gram met een lengte van 7,6 cm
 • Geëtst verlicht dradenkruis: Lost tevens problemen met astigmatisme op
 • Helderheidsinstellingen: 12 settings waarvan de laagste 2 nachtvisie zijn
 • Waterdichtheid: O-ringafdichtingen voorkomen dat vocht, stof en vuil binnendringen voor betrouwbare prestaties in alle omgevingen. Stikstofgaszuivering voorkomt inwendig beslaan bij een breed temperatuurbereik. Met gas gespoeld en o-ring afgedicht voor mist- en waterdichte prestaties onder alle omstandigheden. Hij is hiermee dus volledig Nevelvrij, water- en stofdicht.
 • Schokbestendig: Robuuste constructie is bestand tegen terugslag en impact tot .50
 • Matzwart geanodiseerd met lage glans: Corrosie- en slijtvaste anodisatie zorgt voor een mat zwart oppervlak zonder glans en helpt de positie van u als schutter te camoufleren.
 • Fully Multi-Coated; Voor verhoogde lichttransmissie met meerdere antireflecterende coatings op alle buitenste glasoppervlakken.
 • Auto Shut-Off: De Spitfire™ HD Gen II heeft een automatische uitschakelfunctie om de levensduur van de batterij te verlengen wanneer deze niet in gebruik is. Als u vergeet de Spitfire™ HD Gen II uit te schakelen, wordt deze 14 uur na de laatste druk op de knop automatisch uitgeschakeld .
 • Richtkruisfocus: Hij maakt gebruik van een snel scherpstellend oculair dat is ontworpen om snel en gemakkelijk een scherp gericht dradenkruis te creëren.
 • 1 MOA klik verstelling: Elke klik verplaatst uw impactpunt ongeveer 1 inch (2,54 cm) op 100 meter en een 1/4 inch (0,64 cm) op 25 meter.
 • Stroomvoorziening: Hij werkt op 1x CR2032 batterij die wordt bijgeleverd
 

Schieten op korte afstanden met de Spitfire HD 3x

In het midden is een verlichte 1 MOA-dot en eromheen is een driekwart cirkel die ook verlicht is. Verlichting in prisma-optiek vervult een belangrijke taak. Het is niet alleen handig tijdens schieten bij weinig licht, maar het maakt schoten op korte afstand ook een stuk eenvoudiger en sneller. Het verlichte richtkruis biedt een snel-naar-het-oog-referentiepunt. Om close range te schieten met een prisma met vergroting, stelt u scherp met uw niet-dominante oog - beide ogen open - en het rode richtkruis verschijnt op het doel. Zelfs van dichtbij is het prisma goed bruikbaar . U gebruikt de vergroting niet, dus het staat het schieten op bijvoorbeeld 0 tot 20 meter niet in de weg. Uw hersenen legt het dradenkruis op uw zicht en maakt het gebruik van de Vortex Spitfire HD Gen 2 op korte afstanden vrij eenvoudig.
 

Schieten op lange afstanden met de Spitfire HD 3x

De 1 MOA-aanpassingskliks zorgen voor eenvoudig aanpassen en op nul stellen van de Spitfire HD Gen 2. Het meegeleverde gereedschap biedt een eenvoudige platte kop die handig is voor de gesleufde turrets. De aanpassingen geven tactiele feedback en klikken erg fijn. Na enkele ronden inschieten zult u al snel de roos raken en bent u klaar om hem op verschillende afstanden te gebruiken. Het beeld is helder en levendig. De referentielijnen in het dradenkruis geven u holdovers voor kogeldaling tot 600 meter en windholds voor breedte correctie.
 

Spitfire HD Gen II 3x versus 5x vergroting

De Spitfire HD Gen II van Vortex is verkrijgbaar in een vergroting van 3x en 5x (link). Naast het verschil in vergroting is er nog een groot verschil. De Spitfire HD 5x is namelijk voorzien van een MRDS Montage platform waarop u een micro red dot sight kunt monteren. Bijvoorbeeld de Vortex Venom of Viper red dot. Op het plaatje dat bovenop de Spitfire HD Gen II 5x, kunt u deze red dots direct monteren. Mocht u geen micro red dot willen monteren, dan laat u MRDS Montage gewoon leeg, aangezien deze ook helemaal verzonken is in het design. De 5x-versie is tevens 1,6 cm langer met een lengte van 9,2 cm en 43 gram zwaarder (306 gram). Dat verschil is dus verwaarloosbaar.


 

Levering:

 • 1x Vortex Spitfire HD Red Dot Gen II 3x
 • 1x Multi-Height Mount System met Lagere 1/3 Co-Witness en lage montage
 • 1x T-10 Torx moersleutel
 • 1x Lensdoekje
 • 1x CR2032 batterij
 
Merk: Help Vortex
Lengte: Help 7,6 cm
Gewicht: Help 263 g
Diameter objectief: Help 21 mm
Vergroting: Help 3x
Oogafstand: Help 67 mm
Gezichtsveld op 100m: Help 12,6 m
Vergroting: Help 5x
Dot grootte: Help 1 MOA
Dot kleur: Help Rood
Intensiteitsniveaus dot: Help 12 levels (2x nachtstand)
Max. Breedteverstelling: Help 250 MOA
Max. Hoogteverstelling: Help 250 MOA
Klik-waarde op 100m: Help 1 MOA
Parallax Instelling: Help 91 m (100 yards)
Detectie afstand: Help 0 tot 600 meter
Garantie: Help Levenslang
Handleiding: Help Manual Vortex Spitfire HD Red Dot Gen II 3x

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.