Top

Vortex Diamondback 8x42 Verrekijker

 • Vortex Diamondback 8x42 Verrekijker
229,00
per stuk
Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 1


De Vortex Diamondback 8x42 is onze beste verkochte verrekijker en dus meest populaire kijker. Niet vreemd want hij is van superieure kwaliteit en heeft een verbazingwekkend voordelige prijs. Het gezichtsveld (field-of-view) is de grootste in zijn klasse met 119 meter (7,5°) op 1000 meter en presteert door zijn lichtsterkte uitstekend in de schemer. Hierdoor is deze Vortex Diamondback 8x42 ook zeer geschikt voor de jacht. Hij is al vanaf 1,4 meter scherp te stellen. Door zijn speciale gasvulling wordt de verrekijker beschermd tegen mist, water, stof en zand en bent u klaar voor alle weersomstandigheden, zelfs voor een fikse regenbui. Tevens is hij gevuld met stikstof, waardoor de lenzen niet zullen beslaan.

Eigenschappen van de Vortex Diamondback 8x42

Met een fijne en soepele afstelling ziet u de kleinste details. U zult versteld staan van de prestaties bij omstandigheden met weinig licht. Deze Diamondback 8x42 verrekijker is voorzien van rubberen bekleding wat zorgt voor een betere grip en hij kan tegen een val of stoot. De lenzen zijn voorzien van Fully Multi Coatings wat wil zeggen dat ze meerdere coatings hebben gehad. Dit resulteerd in een helder beeld met een hoog contrast en echte, levendige kleuren. De prisma's zijn voorzien van phase coating waardoor er weinig lichtverlies is. Hierdoor kun je ook tijdens de schemering goed dieren spotten, wat bijvoorbeeld handig is tijdens het jagen.

Vortex Diamondback Verrekijker Nieuw en nog beter!

De gehele Vortex Diamondback serie heeft een nieuw design gekregen in 2016, waardoor de verrekijker een stuk compacter geworden dan zijn voorganger. Hier blijft het niet bij, want de coatings op de lenzen en prisma's zijn nog beter geworden. Zo zorgt speciale "Dielectric coating" op de prisma's voor ongeëvenaarde beelden tijdens omstandigheden met weinig licht. Ook nieuw is de close focus afstand. Deze was eerst 4 meter, maar is teruggebracht onder de 2 meter, waardoor de verrekijker nu  ook geschikt maakt voor macro bezichtigingen.

Kenmerken van de Vortex Diamondback 8x42 Verrekijker:

 • Fully multi coated lenzen
 • Fase gecorrigeerde prisma's
 • Nevelvrij, water- en stofdicht
 • Rubberen bekleding
 • Statiefaansluiting
 • Twist-up eyecups


Levering:

 • Diamondback 8x42 verrekijker
 • Oculairdoppen
 • Objectiefdoppen
 • Brede nekband
 • Draagtas


Merk: Help Vortex
Vergroting: Help 8x
Type verrekijker: Help Dakkant, Binoculair
Gebruik: Help Jacht, Sport, Reizen, Vogels kijken, Insecten/Vlinders
Uittredepupil: Help 5,3 mm
Lenscoating: Help Full multi-coating
Prisma type: Help BaK-4
Kleur: Help Groen
Afmetingen: Help 14,7x12,9 cm (lxb)
Gewicht: Help 618 g
Lichtsterkte: Help 27,6
Schemergetal: Help 18,33
Gezichtsveld op 1000m: Help 119 m
Scherp vanaf: Help 1,4 m
Coating: Help Phase coating, Full multicoating
Diameter objectief: Help 42 mm
Gasgevuld/waterdicht: Help Ja
Waterproof: Help Ja
Scherpstelling: Help Centrale scherpstelling
Twistup oculairen: Help Ja
Statiefaansluiting: Help Ja
Garantie: Help Levenslang