Konus Zonnekap voor 56mm Richtkijker

De Konus Zonnekap voor Richtkijker met 56mm objectief is een zeer robuuste zonnekap voor richtkijkers met een objectief diameter van 56mm. Deze zonnekap kan gebruikt worden tegen de schittering van...

Verwachte levertijd

3 week(en)

€ 15,95
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De Konus Zonnekap voor Richtkijker met 56mm objectief is een zeer robuuste zonnekap voor richtkijkers met een objectief diameter van 56mm. Deze zonnekap kan gebruikt worden tegen de schittering van de zon buiten, alsook binnen tegen te fel kunstlicht op de schietbaan. De Konus Zonnekap voor Richtkijkers houdt uw lens droog tijdens jacht in de regen en geeft u 10 à 15 minuten langer zicht tijdens de schemering.

 

Waarom een zonnekap voor richtkijkers gebruiken•

Als uw ogen ouder worden, worden ze ook gevoeliger voor schittering. Denk aan schittering als strooilicht die niet van oorsprong vanuit het doel komt. Zelfs wanneer de zon niet direct op de richtkijker valt, krijg je strooilicht. Minimaliseren van het strooilicht helpt uw ogen te profiteren van het licht dat afkomstig is van het doel, om zo het object beter te kunnen zien.

Pet voor uw richtkijker

Soms praten schutters over hoe "helder" de richtkijker is. Vaak is dit gewoon een heleboel wit licht dat strooilicht vertegenwoordigt en wordt veroorzaakt door slechte kwaliteit coatings en glas of de zon die op het objectief schijnt. U kunt de zonnekap dan zien als een pet voor uw richtkijker. Net als het dragen van een hoed om de zon uit de ogen te houden, moet de richtkijker ook een zonnescherm op hebben.

Toepassing Konus Zonnekap voor Richtkijker met 56mm objectief

Niet alleen buiten tegen de zon, maar ook binnen op schietbanen kan de zonnekap goed van pas komen. Bijvoorbeeld tegen de plafond verlichting in de grote zalen. De prestaties op de schietbaan nemen dan af naarmate de vergroting toeneemt en het bereik van een richtkijker toeneemt. Een richtkijker met een vergroting van 3-9x zal minder schittering hebben dan een scope met een bereik van bijvoorbeeld 6.5-20x. Een lange zonnekap kan het gezichtsveld op lagere vergrotingen beperken, maar niet op grotere vergrotingen. De hogere vergrotingsrange is dan ook waar de zonnekap het meest nodig is en gebruikt kan worden. Daarnaast kunt u denken aan gebruik tijdens de jacht met regen en tijdens de schermering, waardoor u 10 tot 15 minuten langer zicht zult hebben.

Reserve Zonnekap voor 56mm Richtkijker
U kunt de Zonnekap gebruiken voor Konus richtkijkers met een objectief diameter van 56mm. Dit bijvoorbeeld als uw richtkijker geen zonnekap heeft of dat u deze bent verloren.

Kenmerken Konus Zonnekap voor Richtkijker

  • voorkomt schittering van de zon en kunstlicht
  • voor gebruik op een Konus richtkijker met 56mm objectieflens
  • eenvoudig te moteren op het objectief
  • robuuste zonnekap gemaakt van sterk geanodiseerd aluminium
  • met name geschikt voor gebruik bij grotere vergrotingen
  • zeer handig op de schietbaan met  plafond verlichting
  • houdt de lens droog tijdens de jacht met regen
  • 10 tot 15 minuten langer zicht tijdens de schemering


Levering:

  • 1x Konus Zonnekap voor 56mm Richtkijker

   Review:     Waarom de zonnekap voor een richtkijker gebruiken• 5 Tips!

Merk:

Konus

Afmetingen:

10 cm

Gewicht:

80 g

Kleur:

zwart

Materiaal:

Sterk geanodiseerd aluminium


Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.